2 şehit Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehadete ulaşan QSD savaşçıları Erîc Minbic ve Ferhad Minbic, Minbic Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehadete ulaşan QSD savaşçıları Erîc Minbic (Cîhan Ebdulrehman) ve Ferhad Minbic (Yusuf Mihemed Dûcî) Minbic Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı. Saygı duruşu ile başlayan uğurlama töreninde askeri tören düzenlendi.

Törende konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş, “İçinden geçtiğimiz tarihi günlerde şehitlerimiz tarihe adını altın harflerle yazdı. Şehitlerimiz Minbic’i terörden özgürleştirdi. Şehitlerimizin koruduğu değerleri koruyacağımıza verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi. Ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehmûd El Îdo, “Burada fedakarlık sembolü olan şehitlerimizin kutsal huzurunda bulunuyoruz. Onların kahramanlıklarını anlatabilecek sözcük yok. Şehitlerimiz kanlarıyla fedakarlık efsaneleri yazdı” dedi.

Îdo’nun konuşmasının ardından Demokratik Sivil Yönetimi Ekonomi Komitesi Eşbaşkanı Ebîr Eqle ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sosyal Hizmetler Komitesi Eşbaşkanı Farûq El Maşî de konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi şehitlerin şehadet belgesini okuyarak şehitlerin ailelerine teslim etti.

Şehitlerin cenazesi alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Minbic’in özgürleştirilmesi hamlelerinde yer alarak şehit düşen ve Minbic köylerinde toprağa verilen şehitler cenazeleri de Şehit Aileleri Meclisi tarafından Minbic Şehitliği’ne nakledildi. Cenazeleri nakledilen şehitlerin isimleri şöyle: Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Mihemed Eta, Îbrahîm Îsmaîl El Hamid, Xelef El Hamid (Ebû Qeşlê), Hemîs Sewadî ve QSD savacısı Feysel Şihade.