GÖRÜNTÜLÜ

Zagroslarda gerilladan görkemli Newroz töreni

Gerillalar Zagros’da düzenledikleri bir törenle Newroz’u kutladı. YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür yaptığı konuşmada Kürt halkının saldırılara karşı asla boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini vurguladı.

ZAGROSLARDA NEWROZ

Zagroslarda düzenlenen Newroz töreni YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür’ün konuşmasıyla başladı. 

Newroz’u Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, yurtsever Kürt halkına, dostlarına, cezaevlerinde direnen yoldaşlara kutlayan Hêzil Özgür, daha sonra işgalci Türk devletinin son birkaç yıldır tırmandırdığı saldırılara dikkat çekti. 

Hêzil Özgür, “soykırım ve işgal amaçlı” bu saldırıların yürütüldüğünü belirterek, “Bu koşullar altında bugün Zagros'ta toplandık ve Newroz’u kutluyoruz. Newroz bizim için yeni bir bahar, yeni bir gündür. Newroz direniş günüdür, zafer günüdür. Newroz'u bu manada ele alıyoruz” dedi. 

Ortadoğu halkı da kendisini bu kültürün içinde görerek Newroz’u kutladığını ifade eden Hêzil Özgür, “Kürt halkı tarihinde Kawayê Hesinkar'la Dehaqlara karşı zafer kazandı, bugün Mazlum Doğan kültürüyle, Hayri Durmuş kültürüyle, Zilanlar, Beritanlar, Egîdlerin kültürüyle bu direniş, bu çizgi devam ediyor. Türk devleti gibi işgalcilere karşı bugün Kurdistan topraklarında çok büyük bir savaş, çok büyük bir direniş yürütülüyor” diye belirtti. 

Türk ordusunun saldırılarının boşa çıkarıldığını belirten Hêzil Özgür, şöyle devam etti:

"Şimdi Türk devleti bir kez daha savaşa hazırlanıyor. Medya Savunma Alanlarında Zap, Avaşîn, Metîna, Heftanîn, Xakûrkê ve diğer alanlar, gerillaları buralarda kalmaması için hedef alınıyor. Zap, Avaşîn ve Metîna'daki gerilla savaşı, yükselttiği direniş Türk devletini durdurdu. Şehit olan kahraman arkadaşlarımız sayesinde halen bu mevzilerde mücadele etmektedirler. Türk devletinin ordusu gibi bir orduyu durdurdu. Türk devleti bunu ne kadar dile getirmese de bu direniş karşısında başarısız oldu. Türk işgalciliği son iki yıldır Zap'ta hakimiyet kurmak istiyor. Ancak arkadaşların direnişi işgalci devletin hakimiyetini ortadan kaldırmış, işgalcilerin saldırılarını durdurmuştur. Bu nedenle artık dostları üzerinden, diplomasi yoluyla, farklı ilişkiler üzerinden, yerel Kürt güçleriyle ve aynı zamanda Irak hükümetiyle bize saldırmak istiyorlar. Dolayısıyla Türk devleti artık bizimle tek başına mücadele edemeyeceğini anlamıştır. 

Etraftan destek alıp üzerimize gelmek istiyor. HPG ve YJA Star güçleri olarak bir direniş geçmişimiz var. Biz bu direniş kültürünü herkesten önce büyük direnişçi Önder Apo'dan aldık. Bugün İmralı’da yürütülen direniş bizim kültürümüzdür. Amed zindanında yürütülen direniş bizim kültürümüzdür. Biz bir direniş kültürüyle, her zaman intikamını alan bir kültürle ilerliyoruz. Halkımız saldırılara karşı asla  boyun eğmemiştir, eğmeyecektir”

Zagros’daki Newroz töreni “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bi Can Bi Xwîn, Em Bi Te Re Ne Ey Serok” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları eşliğinde son buldu.