YJA Star: Zilan Kürdistan’ın kaderini değiştirdi

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, PKK gerillası Zeynep Kınacı’yı (Zilan) 1996’da düzenlediği fedai eylemin yıldönümü dolayısıyla andı. YJA Star, Kınacı’nın eylemiyle Kürdistan’ın kaderini değiştirdiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Gerçekleştirdiği yaşam eylemselliği ile özgür yaşamın manifestosu olan Zîlan yoldaşı ve onun ardılı olan fedai yoldaşlarımız, başta Sema Yüce, Gulan, Fatoş Sağlamgöz, Rojbîn Arap, Ronahî, Elefterya, Arîn Mirkan, Jin Rojhilat, Zinar, Doğa, Tekoşîn Farqin, Avesta Xabur ve binlerce kahraman yoldaşımızı saygı ve minnet ile anıyor; verdikleri özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırma sözü veriyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Zîlan yoldaş, '96 yılının 30 Haziran'ında, Kürdistan'ın kaderini değiştiren görkemli eylemini gerçekleştirerek, özgürlük tarihine adını yazdırmıştır. Kürt halkının özgür yaşam umudu olan Önder Apo'ya yönelik gerçekleştirilmek istenen komployu en derinden hissetmiştir. Bunun önünü almanın en temel yolunun düşmanı sarsacak bir eylemlilik olduğunu bilince çıkarmıştır. Zîlan gerçekliği bu anlamı ile Önderlik gerçeğimizin ve Özgürlük mücadelemizin ortaya çıkardığı bir hakikat olmaktadır. "Anlamlı bir yaşamın sahibi olmak istiyorum" diyen Zilan yoldaş, kendi yaşamında ve eyleminde etik-estetik değerlerini açığa çıkartmıştır. Derin bir yurtseverlik bilinci taşıyan, kendisini en iyi şekilde örgütleyen, zaferi kazanmak için büyük bir mücadele veren ve eylemini özgür irade ile gerçekleştiren Zîlan yoldaş Kadın Kurtuluş İdeolojisinin hakikate dönüşmüş halidir. Eylemi ile tek yönlü olmayı aşmış; yalnızca askeri değil ideolojik, felsefik ve siyasi bir mesaj olmayı başarmıştır.

Nasıl ki '90'lı yıllarda düşman başta Önderliğimize yönelmek, Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmek ve Kürt halkını baskı, zulüm, işkence ve faali meçhullerle bitirmek istemişse; bu gün de görüyoruz ki faşist saray devleti aynı çirkinlikle yönelimlerini arttırarak devam ettirmektedir. İktidarını sürdürebilmesinin tek yolunun bizi yok etmek olduğuna inan Erdoğan, devletin varını yoğunu bizleri bitirmeye yatırmıştır. Gözü dönmüşçesine her yere saldırmakta, adeta kan siyaseti ile ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Bunu 24 Haziran baskın seçimlerinde de çok somut bir şekilde göstermiştir. Seçimleri kazanmak ve dikta rejimini sürdürmek için Suruç'ta olduğu gibi gözünü hiç kırpmadan katliamlar gerçekleştirebilmiştir. Yine Xakurkê ve Qandîl işgalleri üzerinde müthiş bir kara propaganda yapmaya çalışmış, bu şekli ile toplumu manipüle ederek kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek istemiştir. Bunun karşısında Özgürlük Hareketi olarak; hiçbir zaman mücadelemizden geri adım atmayarak, Zîlan'ın ardılları olan ve şahadet gerçeklikleriyle büyük değerler yaratan kahraman yoldaşlarımız şahsında, özgürlük savaşımızı daha da geliştirerek, yenilmezliğimizi defalarca ortaya koyduk.

YJA Star olarak da, her zaman olduğu gibi bu gün de her an her dakika kendimize esas aldığımız ve uygulamayı bir ibadet saydığımız çizgi Zîlan çizgisidir. Önderliğimizin de çok net bir şekilde belirttiği gibi, 'Zîlan bizim komutanımız ve bizler onun emir erleriyiz.' Eğer bugün Kürdistan'ın dört parçasında kadınlar kendini örgütlü hale getirerek iradeye dönüştürüyorsa bu Zîlan yoldaşın kadına açtığı özgürlük yolundan dolayıdır. Biliyoruz ki, Kürt kadının ulaştığı örgütlülük düzeyi Zîlan mücadelesinin açığa çıkarttığı örgütlülük düzeyidir. Kadın ordulaşması eğer bu gün büyümüş, gelişmiş ve yalnızca Kürdistan kadınlarına değil, Ortadoğu ve dünya kadınlarına ilham oluyor, çekim noktasına dönüşüyorsa bu Zîlan yoldaşın büyük emek ve çabasının ürünüdür.

YJA Star olarak, bu büyük emeğe sahip çıkacağımızı belirtirken; Zîlan yoldaşın eylemini ve yaşam tarzını kendimize uygulanması kesin bir emir olarak alıyor, bu emri nihai zafere dönüştürene kadar bir an bile mücadele gerçekliğimizden şaşmayacağımızı belirtiyoruz. Bu büyük ve anlamlı eylemin yirmi ikinci yıldönümü vesilesiyle diyoruz ki; Önderliğe ve özgürlüğe daha yakın olduğumuz günleri yaşıyoruz.Faşizmi yenmek ve zaferi yaratmak Zîlanca mücadele etmekten geçiyor. Zîlanca mücadeleyi Kürdistan'ın her yerinde büyütmenin sözünü yineliyoruz. Bir kere daha Zîlan yoldaş şahsında tüm devrim ve özgür yaşam şehitlerimizi minnetle anıyor, anılarına bağlılık ve bizlere bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkma sözünü veriyoruz.”