YBŞ: Şervan yoldaşın umutlarına sahip çıkacağız

Savaşçıları Şervan Botan'ın şehit düşmesine ilişkin açıklama yapan YBŞ, "Özlem ve umutlarına sahip çıkarak, şehitlerimizin anılarıyla her an yaşayarak, talimatlarının yanıtını zafer ile vereceğiz" dedi.

YBŞ Komutanlığı, Şervan Botan'ın (Cengiz Durak) şehit düşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplumların tarihine kazınan büyük zafer ve başarılar ancak büyük kahramanlıklar ve büyük şehadetler pahasına mümkün olmuştur. Her toplum özlemini duyduğu özgür bir ülke ve onurlu bir yaşam imkanlarını büyük özveri, fedekarlık ve kahramanlıklarla anlam kazanan çaba ve mücadele süreçlerinin sonucunda elde etmişlerdir. Tarihi katliam, talan ve ihanetlerin tarihi olan Êzidîlik ve Şengal özgülünde bu daha fazla böyledir. İmkanları yaratılan ve kapısı aralanan özgür ve özerk yaşamımız işte böyle büyük kahramanlıklar ve fedai direniş çizgimizin büyük temsilcileri olan şehitlerimizin eşsiz emekleri ile yaşam buldu. Tüm dünyanın gözlerini ve kulaklarını kapattığı, halkımızın bin yılların acısı ve trajedisinden, kader bellenen makus talihinden çıkışı ve büyük özgürlük yürüyüşü şehitlerce dile gelen mücadele çizgisinde karşılık bulmuş, zaferi olanaklı kılmıştır.

'HALKIMIZIN FERYADINA YANIT VERDİ'

Şengal’de yürüttüğümüz 4 yılı bulan büyük mücadelemizin ve özgür Şengal’ın mimarı olan şehitlerimizden biri de Ş. Şervan Botan (Cengiz Durak) yoldaşımızdır. Zulmün ve katliamların en üst düzeyde yaşandığı, tüm Kürdistan kentlerinin ateş altına alındığı zamanlarda yaşama gözlerini açan Şervan yoldaş, 2014 yılında özgürlük mücadelemize katıldı. Kürdistan’daki uyanışın ve dirilişin ilk filizlendiği, teslim alınamayan özgürlük iradesinin kalbi olan Botan’ın asi ve mücadeleci ruhu ile şekillenen Şervan yoldaş, Botan direniş ve özgürlük ruhunu Şengal’e taşımayı bilmiş ve bu ruh Şengal özgürlüğünün temel harcı haline getirilmiştir.

Şervan yoldaş, başından itibaren direnişin en ön mevzilerinde büyük bir cesaret ve fedakarlıkla yer aldığı Siba Hamlesinde, işgalci DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir süredir yoğun bakımda tedavisi süren Şervan yoldaş tüm müdahalelere rağmen 05.09.2017 tarihinde tedavi gördüğü hastahanede şehit düşerek ölümsüzler kervanına dahil olmuştur.

Şervan yoldaş ferman sonrasında halkımızın feryadına yanıt vererek gözünü kırpmadan, ikirciksiz bir şekilde Şengal’e ulaşan, büyük bir kin ve öfke ile barbar çetelere karşı savaşan yoldaşlarımızdan biriydi. Zulmün ve zorbalığın hüküm sürdüğü her anı ve zamanı bir direniş gerekçesi bilip silahına sarılan ve Şengal’in yolunu tutan Şervan yoldaş, soykırım girişimlerinin önlenmesinde ve ferman şehitlerinin, esir düşen kadın ve çocuklarımızın intikamının alınmasında öncü bir misyon üstlenmişti. Büyük Şengal direnişinin birçok alanında ve birçok mevzisinde görev alan Şervan yoldaş, büyük bir devrimci azim ve kararlılık sergilediği mücadelesinde defalarca yaralanmış olmasına rağmen, büyük bir inat, öfke ve intikam duygusu ile bilenmiş direniş azmini sürdürerek silahını bir an olsun bırakmamış ve şehadetine değin direnişin en ön mevzilerinden bir adım dahi geride bulunmamıştır. Savaştaki öfkesi, acı çeken halkın ve analarının feryadının hesabını sormanın büyük sabırsızlığı ve korkusuzluğunun yanında, çevresindekiler tarafından büyük bir sempati ile karşılanan mütevazı ve emekçi duruşu ile değerli bir mücadele anısını ardında bırakmıştır. Yoldaşlarına devrettiği bayrağı ve direniş mirasını ülkemizin ve halkımızın özgürlük mücadelesinde zafere dek taşıyacağız. Özlem ve umutlarına sahip çıkarak, şehitlerimizin anılarıyla her an yaşayarak, talimatlarının yanıtını zafer ile vereceğiz."

SİCİL BİLGİLERİ

YBŞ, Şervan Botan'ın sicil bilgilerini de şöyle açıkladı:

Kod Adı: Şervan Botan

Adı ve Soyadı: Cengiz Durak

Dkoğum Tarihi ve Yeri: 1996/Şırnak

Şehadet Tarihi ve Yeri: 05.09.2017/Siba