Yağız'ın direnişi 133. gününe girdi

Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Nasır Yağız, direnişinin 133. gününde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi sürüyor. Yağız'ı sağlık sorunları ise gün geçtikçe artıyor. Eyleminin 98. günü olan 26 Şubat'ta durumu ağırlaşan ve Par hastanesine kaldırılan Yağız, tedaviyi reddederek direnişine kaldığı yerden devam etmişti. Güney Kürdistan'daki HDP Temsilciliği'nde devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi ise 66. grupla devam ediyor.

MAXMUR

Maxmur mülteci kampında dönüşümlü olarak yürütülen açlık grevi 108. gününde. Dönüşümlü devam eden eylemi 16 kişilik 36. grup ile devam ediyor. İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Fadile Tok, eylemini ise 73. gününde. Tok'un sağlık durumuna ilişkin Rojnews'e bilgi veren sağlık görevlisi Bapîr Gundikremoyî, "Fadile Tok'un morali ve kararlığı ilk günkü gibi devam ediyor. Sağlık anlamında bazı sıkıntılar yaşanmaya başlandı. En çok da tansiyon sorunu yaşıyor, halsiz olduğundan dolayı eskisi gibi hareket etmekte zorlanıyor. Şimdiye kadar 13 kilo verdi" diye konuştu.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevini 55. grup devraldı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Herêm Mehmud 38, Şeyma Ednan ise 31 gündür direnişini sürdürüyor. Gulebax Celaş ise açlık grevinin 17. gününde. Tevgera Azadi üyeleri Hisên Kerkûkî de 4 gündür açlık grevinde.