Vedat Aydın’ın mezarı ziyaret edildi

Amed’de HDP, DBP ve STK’lar öncülüğünde Ramazan Bayramı nedeniyle 5 Temmuz 1991 tarihinde katledilen HEP İl Başkanı Vedat Aydın’ın Mardinkapı’daki mezarı ziyaret edildi.

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, HDP İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe ve Ayşe Dicle, Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, HDP-DBP il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ilk olarak barış ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu, ardından ise dualar okudu.

Vedat Aydın’ın mezarı başında söz alan DBP İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, 90’lı yıllarda Vedat Aydın’la birlikte faili meçhulleri araştırmaya başladığını belirterek, o dönemde çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin faili meçhule gittiğini kaydetti.

Ardından söz alan Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ise, “Bayram özel bir gün. Her halkın yaşamında özel günler vardır. Bu özel günlerde insanlar umut besler. Biz de umut ediyoruz ki barış ver huzur getirir bu bayram. Bu umutla herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Okunan duaların ardından kitle Yeniköy’e giderek mezarlık ziyaretlerine devam etti.