Van’da yüz binler Newroz alanına akıyor

 Van’da Newroz kutlamaları halkın sabahın ilk ışıklarıyla alana gelmesiyle erken başladı. Alanda Efrîn'e yönelik işgal protesto ediliyor.

Van’da yüz binler Newroz alanına akıyor. Günler öncesinden seferberlik ruhuyla hazırlıkları yapılan Van Newroz'u tarihinin en görkemli halk buluşmalarından birine tanıklık ediyor. Yüz binler,Van Kalesi ve Van Gölü’nün buluştuğu noktada Efrîn'de yaşananları protesto etti.

KENTİN ONLARCA NOKTASINDA BULUŞULDU

Sabahın erken saatlerinde kentin onlarca noktasında bir araya gelen Vanlılar, otobüs ve toplu taşıma araçları ile kutlamaların yapılacağı tarihi Van Kalesi ve Van Gölü'nün buluştuğu Van Kültür Parkı’na doğru hareket etti. Kent merkezinin tüm mahallelerinden sabahın erken saatlerinde Newroz alanına insan akını gerçekleşirken, Ağrı, Muş, Bitlis, Iğdır, Kars ve Ardahan ile merkez ve ilçelere bağlı köylerden de binlerce kişi Van Newroz'una katılmak için kente geldi. Yine Van merkez ilçeleri olan İpekyolu, Edremit ve Tuşba'dan on binlerce kişi seçim büroları önünde toplandı. Aaran kitle çalınan müzik ve davul-zurna eşliğinde halaya durdu.

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, İbrahim Ayhan, HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, işgal edilen belediyelerin eş başkanları Newroz meydanında buluştu.

Polis Newroz alanını yoğun ablukaya alırken, alanı helikopterlerle de havadan izliyor.