Van'da kayyumlardan hesap sorma zamanı!

Van’da oy verme işlemi halkın yoğun ilgisiyle başladı. Oy vermek için sandık başına giden Vanlılar sonuçtan emin.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu Van’da da halkın yoğun ilgisi ile başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oy kullanan Van’da yaşanan sessizlik ise dikkat çekiyor. Van’da  HDP’nin büyük bir farkla seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AVCI : KAZANAN HALKIMIZ OLACAK

HDP’li siyasetçilerde sandık başına giderek oy kullandı. HDP Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Edremit Hilmi Irak İlköğretim Okulunda oy kullandı. Burada kısa bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, “Seçme seçilme hakkının hiçe sayılarak kayyumlar eliyle yapılan irade gaspına karşı, tüm baskılara, engellemelere, seçim ihlallerine rağmen bugün bu sandıklarda halkın iradesi bir kez daha tecelli edecek ve kazanan halkımız olacak. Halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE : BARIŞA KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN

Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe’de Kazım Karabekir Lisesi’nde oyunu kullandı. Özgökçe’de yaptığı açıklamada, “Barışa, kardeşliğe, adalete vesile olsun…Bütün kadınlar, bütün çocuklar için oyumu kullanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye belirtti.

İL EŞBAŞKANLARI OYUNU KULLANDI

HDP İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak, oyunu Eminpaşa Mesleki Teknik Lisesi’nde, İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Edremit Yeni Mahalle Hilmi Irak İlköğretim Okulu'nda,  DBP İl eşbaşkanları Ayla Tarhan, Mehmetçik Selen İlk Öğretim Okulu’nda,  Ökkeş Kava ise, Yeni Mahalle Emin Birol İlköğretim Okulu'nda kullandı.