Tutsak anneleri: Tecridi direnerek kıracağız

Çocukları 25 gündür açlık grevinde olan Adalet Nöbeti’ndeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yeniden görüşmelerin başlamasını isteyerek, “Kürt halkı geri adım atmaz. Direnerek kazanacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için cezaevlerinde başlatılan dönüşümlü açlık grevi 25’inci gününde devam ederken, annelerin birçok kentte başlattığı Adalet Nöbetleri de sürüyor.

Amed’de nöbette olan annelere her gün ziyaretler gerçekleşirken, anneler, talepleri karşılanıncaya kadar nöbeti sürdüreceklerini vurguladı.

'TECRİT SÜRDÜKÇE DİRENECEĞİZ, YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ'

Tutsak Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sonlanmadan halk üzerindeki tecridin de sonlanmayacağına vurgu yaparak, "Çocuklarımız açlık grevinde olduğu sürece biz de eylemde olacağız. Nöbetimizi ancak taleplerimiz karşılanırsa bırakacağız. Biz tüm tutsak anneleri buradayız, çocuklarımızın sesi duyulsun istiyoruz. Tecrit insanlık suçudur. Serok Apo üzerinde tecrit oldukça biz direneceğiz. Bizi yolumuzdan döndüremezler. Nöbete başlayan tüm anneleri selamlıyorum. Türkiye ve Kurdistan hatta Avrupa’nın dört bir yanında anneler çocuklarının sesi olmalı, tecride karşı ses çıkarmalı. Buradan herkese sesleniyorum; Kürtler artık susmasın, zindandaki çocuklarımızın sesi duyulsun” dedi.

'ZİNDANLARI YALNIZ BIRAKMAYALIM'

Tutsak Gülistan Dağ’ın annesi Emine Dağ, “Çocuklarımız tecridin sonlandırılmasını istiyor. Biz de hem Önderlik üzerinde devam eden hem de tüm zindanlara ve Kürt halkına sirayet eden tecrit sonlansın istiyoruz. Çocuklarımız insanca koşullarda yaşasın istiyoruz. Çocuklarımız grevde olduğu sürece biz de burada nöbette olacağız. Eyleme başlayan tüm anneleri selamlıyorum. Tutsak annelerini, şehit annelerini, gerilla annelerini selamlıyorum. Zindanlara ses olalım, yalnız bırakmayalım” ifadelerine yer verdi.

'KÜRT GENÇLERİNE VE SEROK APO’YA İNANCIMIZ VAR'

Tutsak yakını Müşeher Ülker, aylardır Abdullah Öcalan'dan haber alamadıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Avukatları bile görüşemiyor ve sağlığından haberimiz yok. Bu yolla bizi de korkutmak ve sindirmek istiyorlar. Evlerimizde oturalım, sokağa çıkmayalım istiyorlar. Önderlik Kurdistan dağlarında bir adım atmış ve 45 yılda o bir adım on binler oldu. Bizi kimse korkutamaz. Zor koşullarda direnmeye devam eden, baskıya boyun eğmeyen tüm gençlerimizi, çocuklarımızı selamlıyorum. Eylemlerinde serkeftin diliyorum. Bu halkı bitiremezler. Biz her baharda doğayla birlikte yeniden yeşeriyoruz ve doğuyoruz. Onlar insan değil, insanlığı tanımıyorlar. Cenazelerimiz geliyor, cenazelerimiz teşhir ediliyor, cenazelerimiz kutularla yollanıyor, cenazelerimiz yakılıyor. Katliamlar yapılıyor. Kürt gençleri Kürt halkının gözleri önünde yok ediliyor, katlediliyor. Bunlara karşı buradayız. Bunlara rağmen korkmadık, geri adım atmadık. Kürt halkının Kurdistan dağlarına inancı var, Kürt gençlerine, Serok Apo’ya inancı var. Bu inanç bizi özgürlüğe götürecek. Ben kendim de tutuklanmışım. Her işkenceyi gördüm. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Kürt halkı geri adım atmaz. Direnerek kazanacağız.”

 'ÇOCUKLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Annelerin yüreğinin yandığını ifade eden tutsak annesi Halime Topuz, doğa, kültür, tarih, kadınlar, gençler, çocuklar ve tüm canlıların tecrit altında olduğuna işaret etti. Halime Topuz, çocuklarının direnişini yalnız bırakmayacaklarını söyleyerek, “Özgürlük istiyoruz, barış istiyoruz. Ölüm istemiyoruz, savaş istemiyoruz. Çocuklarımızın talepleri bizim talebimizdir. Önder Apo bu halkın önderidir. Tecrit sonlansın, görüşmeler başlasın. Vicdanı olan herkesin bu talepleri dikkate alması gerekir. Adalet istiyoruz. Sesimiz duyulsun istiyoruz. Wan’da, İstanbul’da, Adana’da ve daha birçok yerde anneler eylemde. Önce tutsaklarımızın, sonra da tüm annelerin eylemini selamlıyorum” dedi.