Türk devleti Bradost köylerini bombalamakla tehdit etti

Türk ordusunun, Cuma günü gerillanın Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesindeki eylemi ardından bölgedeki köylüleri “bombardıman” ile tehdit etti.

HPG gerillaları Cuma günü Güney Kürdistan sınırlarındaki Lêlîkan tepesinde askeri mevzileri hedef alarak en az 14 askeri öldürmüş, bazıları ağır 7 askeri de yaralamıştı. Yerel kaynaklar, çok sayıda asker cenazesi ve yaralının Lêlîkan tepesinden alınamadığını belirtmişti.

Gerilla kuşatmasındaki Türk askerleri, alandan çıkmazken köylüleri tehdit etmeye başladı. Rojnews’in haberine göre ağır darbe alan Türk ordusu, köylüleri evlerini terk etmesi konusunda tehdit etti. Köylülere dayandırılan habere göre Türk askerleri, “Köylerinizi boşaltmazsanız, bombalayacağız” dedi. Bu bilgiler, Lêlikan, Goreşan, Tarekan ve Nawmêrgan köylüleri tarafından verildi.

Aynı habere göre KDP’ye yakın kaynaklar, Lêlikan, Goreşan, Tarekan ve Nawmêrgan köylerinin Cuma günü yaşanan çatışma sonrası boşaltıldığını iddia etmişti.

KDP’nin Biradost alanını Türk devletine bıraktığını ifade eden köylüler, bu uygulamalara boyun eğmeyeceklerini söylüyorlar. Köylülerden biri, “Erdoğan’ın işgaline boyun eğmeyeceğiz. Yerimizi kimseye bırakmayız. Diktatörler yıllarca bizi topraklarımızdan göçertmek istediler ancak biz yine topraklarımızın üzerindeyiz. Osmanlıların işgalci tarihini unutmadık ve biz biliyoruz ki, bu da Kürtlere dönük devam eden inkar ve imha politikasının bir parçasıdır” dedi.

Köylülere göre, Türk devleti bölgeyi insansızlaştırmak istiyor. Bir köylü, “Biradost bölgesinin boşaltılması için kirli palanlar devrededir. Bu bölgede bulunan köylerin üzerinde katliam tehlikesi söz konusudur. Kürdistan Bölgesi Hükümeti işgal ve olası bir katliama karşı vakit kaybetmeden harekete geçmelidir” dedi.