‘Türk devleti bölgeyi insansızlaştırmak istiyor’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı: Gerçekleşen bu saldırılarda sivil insanlarımızın hedef alınması tesadüf değildir. Amaç Kürdistan coğrafyasını insansızlaştırmak ve Kürt halkını kendi coğrafyalarından göçertmektir.

Türk devletinin Güney Kürdistan’da sivilleri alan saldırılarına ilişkin açıklama yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, “Amaç Kürdistan coğrafyasını insansızlaştırmak ve Kürt halkını kendi coğrafyalarından göçertmektir. Rekani aşireti de bu coğrafyanın kadim bir topluluğu olarak yüz yıllardır burada yaşamıştır” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti bir süredir Kürdistan’da Kürt halkının kazanımlarına yönelik vahşice saldırılar içerisine girmiştir. Her fırsatta halkımıza ve değerlerine saldıran TC devleti, bir çok alanda da işgal girişimleri içerisindedir. En son Güney Kürdistan’ın işgal etmeyi amaçlayan ve Bradost mıntıkasını hedefleyen girişimleri söz konusudur.

İşgalci Türk devleti işgal girişimlerinin yanı sıra yoğun teknik silahlar ve savaş uçaklarıyla sivil insanlarımızın yaşadığı alanları da rastgele hedef alarak katliamlar yapmaktadır. Geçmişte birçok örneği olan bu saldırılara geçtiğimiz 10 Nisan günü Amediye’ye bağlı Şeladizê’de Rekani aşiretinin yaşadığı alanlarda bir yenisini daha eklemiş ve gerçekleştirdiği saldırıda 3 kardeş ve yurtsever insanımızı vahşice katletmiştir. Kardeş olan Remezan Mihemed, Mecîd Mihemed ve Tahir Mihemed isimli üç yurtsever insanımız, bu bölgenin insanları olup buralarda kendi köylerine gitmek istemişlerdir.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarını gerçekleştirdiği saldırılarda 22 Mart günü yine Rekani aşiretinden Demhat Zindan (Demhat Ahmet Rekani) isimli bir arkadaşımız da bu bölgeye yakın bir yerde şehit düşmüştü.

Gerçekleşen bu saldırılarda sivil insanlarımızın hedef alınması tesadüf değildir. Amaç Kürdistan coğrafyasını insansızlaştırmak ve Kürt halkını kendi coğrafyalarından göçertmektir. Rekani aşireti de bu coğrafyanın kadim bir topluluğu olarak yüz yıllardır burada yaşamıştır. TC’nin saldırıları sonucu kendi köylerini boşaltmak zorunda kalan bu insanlarımızın her fırsatta kendi köylerine dönmek istemektedirler. Ama işgalci TC ordusunun saldırıları yüzünden yöre insanı her seferinde katliamla yüz yüze kalmaktadır.

Kürt halkına yönelik gelişen bu saldırılara karşı Kürt halkı bulunduğu her yerde sesini yükseltmeli ve katliamlara sessiz kalmamalıdır. Düşmanlarımızın amacı özgür Kürdü katletmektir. Bizler de Kürt halkının özgür geleceği için her koşulda daha fazla çalışarak düşmanımızı boşa çıkarmalı ve dört parçada halkımızın özgürlüğünü sağlayana kadar da mücadele etmeliyiz.

Yaşadığımız bu acı kayıplardan dolayı; başta Demhat Zindan arkadaşımız ve Remezan Mihemed, Mecîd Mihemed ve Tahir Mihemed isimli yurtseverlerimizin ailelerimizin başı sağ olsun diyoruz. Ve bizler Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak şehitlerimizin intikamını alana kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”