Tevgera Azadi, Hewlêr adayı Mehruf’a saldırıyı kınadı

Tevgera Azadi, Irak genel seçimlerine Yeni Nesil Listesi’nden giren Hewlêr adayı Rabûn Mehruf’a yönelik saldırıyı kınadı.

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimler yaklaşırken, adaylara yönelik saldırıları da arttı. Özellikle Yeni Nesil Listesinin (120’inci Liste) Zaxo ve Hewlêr adayları saldırıların hedefi oluyor. Son olarak, bu listeden Hewlêr adayı Rabûn Mehruf Pazartesi akşamı Dihok’un Zaxo ilçesinde bir grubun saldırısına uğrayarak yaralandı.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî), yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “120 Liste Başkanı Rabûn Mehruf’a dönük saldırıyı kınıyor ve kendisine acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı, halkın taleplerine dönük bir saldırı olarak görmekteyiz. Saldırı 120’inci Listeden korkulduğu için gerçekleştirildi. Demokratik olmayan bu iktidar, 27 yıl boyunca yolsuzluk, şiddet, saldırgan bir çete kurma çabaları, Kürdistan’ı işgale terk etmek, teslim olmak, korkutmak ve gazetecileri sindirmek dışında hiçbir plan ve program kurmadı ve uygulamadı.”

İktidarın korkuya kapıldığını ve her anlamda saldırdığını belirten Tevgera Azadi, “Halkımızdan bu saldırılara en büyük cezayı 12 Mayıs günü sandıklara giderek vermelerini istiyoruz. Bu korkak iktidarın baskı ve saldırıları bizi yıldıramaz, daha fazla güçlenmemize yol açar” dedi.