Tepkiler üzerine 2 DAİŞ çetesi gözaltına alındı-YENİLENDİ

Şengal halkının yoğun tepkisi üzerine Êzidî Soykırımı’nda yer alan 2 DAİŞ çetesi Irak’a bağlı federal polislerce gözaltına alındı. Halk, çetelerin YBŞ güçleri ve Êzidxan Asayişine teslim edilmesini istiyor.

Şengal halkının, 2014’te Êzidîlere yönelik DAİŞ soykırımında yer alan ailelerin Şengal’e getirilmesine yönelik tepkisi devam ediyor.

Meydanlara çıkan Êzidî toplumunun tepkisi üzerine soykırımda yer alan 2 kişi Irak’a bağlı federal polislerce gözaltına alındı.

2 çetenin gözaltına alınmasının ardından halk bu kez polis merkezi önünde bir araya geldi. Çetelerin bugüne kadar neden cezalandırılmadığını soran kitle, gözaltına alınan 2 çetenin Êzidxan Asayişi ve YBŞ güçlerine teslim edilmesini istiyor.

Öte yandan Irak polisleri, Êzidxan Asayişi ve YBŞ güçleri ile toplantı kararı aldı. Toplantıda, Êzidxan Asayişi ile YBŞ güçlerinin gözaltına alınan 2 çetenin soruşturmasında yer alması kararlaştırıldı.

Halkın talebinin karşılanması üzerine kitle dağılmaya başladı.

KAÇIRILAN GENÇ: BİRİNİ TANIDIM ANCAK ARALARINDA YÜZLERCESİ OLABİLİR!

Çetelerin 2014 yılında ailesi ve akrabalarıyla birlikte kaçırdığı genç bir kadın, başından geçenleri anlattıktan sonra, yıllar sonra Irak güçleri tarafından Şengal’e getirilen bir çete ile karşılaştığını söyledi.  Bugüne kadar da babasının, kardeşinin, kız kardeşinin, amca ve dayılarının DAİŞ’in elinde olduğunu, akıbetleri hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadıklarını söyleyen genç kadın, “Hiçbir şey olmamış gibi, DAİŞ’li değillermiş gibi rahatlıkla Şengal’e geri getirildiler. Irak Asayişi ve ordusu onlarla birlikteydi. ‘Evimizden çıkmalısınız’ dediler. Getirilenlerden birini hemen tanıdım. Musul’daydı, DAİŞ çeteleriyle birlikteydi. Benimle konuşmuştu. Konuşmasaydı belki tanımazdım. Niçin bunu söylüyorum. Şengal’e geri getirilenler arasından yüzlercesi olabilir” dedi.