Tecride karşı eylem yapan Yüksek defnedildi

Tecridi protesto etmek için eylem yapan Siraç Yüksek Nusaybin'de toprağa verildi. Cenazeye sadece aile bireylerini katılmasına izin verildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde fedai eylem yapan Nusaybin Davası tutuklusu Siraç Yüksek'in cenazesi Mardin'in Nusaybin ilçesinde defnedildi. 

Adana Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) alınarak yoğun güvenlik önlemleri altında yola çıkarılan cenaze, aralarında HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, bazı tutsak yakınları ve çok sayıda HDP ve DBP'li yönetici tarafından kent girişinde karşılandı. İlk olarak Yenişehir mahallesinde bulunan Hacı Hüseyin  Çetin Camisi'ne götürülen Yüksek'in cenazesi daha sonra Moris Mezarlığı'ne doğru yola çıkarıldı. 

Yüksek'in cenazesi burada dini vecibelerin ardından defnedildi. Türk devlet güçleri Yüksek'in aile üyeleri dışında kimsenin törene katılmasına izin verilmedi. Mezarlık önünde bekleyen grubun da cenaze törenine katılması polisler tarafından engellendi. Mezarlık kapısı önünde bekleyen grup ile polisler arasında tartışma yaşandı. 

Definden sonra mezarlık kapsında bekleyen grup, Yüksek'in ailesiyle birlikte taziyelerin kabul edileceği 8 Mart Mahallesi'ne geçti.