Siyasi soykırım: 12 gözaltı

Mêrdîn ve Şirnex’te gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında 12 kişi gözaltına alındı.

Mêrdîn’in merkez Artuklu, Kerboran (Dargeçit) ilçeleri ile Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde sabah saatlerinde polislerce düzenlenen ev baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı. 

Mêrdîn’in Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan ev baskınında Ramazan, Agit ve Heja Kalkan adlı 3 kardeş ile Hividar ve Berivan Taş isimli iki kardeş gözaltına alındı. Fırat Akar ile Rojhat Altaş da Artuklu ilçesinde gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Gençlik Meclisi'nin kongresine ilişkin başlatılan siyasi soykırım operasyonu kapsamında gözaltına alındıkları belirtildi. Gözaltına alınanların, Amed'e götürüleceği ifade edildi.

Kerboran'da ise Merve Oğuz ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi  gözaltına alındı. Gözaltıların Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan siyasi soykırım operasyonu kaynaklı olduğu öğrenildi.

Bu arada Mêrdîn'de dün farklı bir soykırım operasyonu kapsamında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişinin Jandarmadaki ifade işlemleri devam ediyor.

ŞIRNEX

Şirnex’in Hezex ilçesinde gerçekleştirilen ev baskınlarında ise Civan Karaviş, Ümit Geçgel ve Yusuf Kargol isimli gençler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişinin ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.