Serhed’de yüzlerce kadın aday adayı

Serhed bölgesinde DEM Parti’ye adaylık için başvuran kadın sayısında, geçen yıllara göre büyük artış var.

Serhed illeri Wan, Mûş, Bedlîs, Îdir ve Agirî’de yüzlerce kadın DEM Parti’ye başvurdu.

DEM Parti’ninWan, Mûş, Bedlîs, Îdir ve Agirî’deki seçim çalışmaları sürüyor. En büyük ili olan Wan’da toplamda 681 kişi başvuruda bulundu. Aday Kabul Komisyonu Sözcüsü Delil Aksoy, belediye meclis üyeliği için 476 kişinin başvurduğunu ve bunların 76’sının kadın olduğunu söyledi. İlçe Belediye Eşbaşkanlıkları için toplam 196 başvuru olduğunu ve 47 kadının eşbaşkanlığa talip olduğunu kaydeden Aksoy, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı için ise toplamda 11 başvuru olduğunu belirtti.

MÛŞ’TA 25 KADIN ADAY

Mûş’taki başvurularla ilgili bilgi veren Komisyon Sözcüsü Kerem Çitanak, şunları söyledi: “İl Genel Meclisi için 14 başvuru var ve yarısı kadın. Bu oldukça sevindirici bir durum. Belediye meclis üyeliği için başvurular da oldukça yoğun. Muş merkez belediye eşbaşkanlığı için 6, Bulanık 11, Malazgirt 9 ve Varto için 5 arkadaşımız başvurdu. Vartinis (Altınova) belediyesinde 14 başvurumuz var. Korkut için de başvurular var. 8 tane beldemiz var. 6 beldede aday çıkaracağız. Muş’ta son yıllarda yapılan seçimlerde en yoğun başvurunun bu seçim olduğunu görüyoruz. Çalışmalarımız sürüyor, 31 Mart’ta halkımızın da desteğiyle kayyum politikasına dur diyeceğiz.”

ÎDIR’DA 28 KADIN ADAY

Aday adaylığı başvurusunun oldukça yüksek olduğu Îdir’da (Iğdır) yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Aday Kabul Komisyonu Sözcüsü Şebap Çelik, şunları paylaştı: “Üç beldemiz ve iki ilçemiz var. İki gündür aday adaylarımızla ön görüşme yapıyoruz. İl Genel Meclisi, belediye meclis üyeleri ve belediye eşbaşkanlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İlçelerden sonra Iğdır merkezde görüşmeler yapacağız. Hedeflediğimiz noktaya ulaştık. Son güne kadar adaylıklara ilişkin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Delege listelerimizi oluşturduk, ön seçimlerimizi yapacağız. Iğdır Belediye Eşbaşkanlığı için 17, belediye meclis üyeliği için 26, İl Genel Meclisi için 11 kişi başvurdu. Tuzluca ilçesinde belediye eşbaşkanlığı için 9, İl Genel Meclis üyeliği için 9 kişi; Aralık ilçesinde İl Genel Meclisi için 3 kişi; Karakoyunlu, Halfeli ve Hoşhaber belde belediye eşbaşkanlığı için de 16 kişi başvuruda bulundu.” 

BEDLÎS’TE 11 KADIN ADAY

Bedlîs’te (Bitlis) toplam 45 kişinin belediye eşbaşkanlığı için başvuruda bulunduğunu söyleyen Komisyon Sözcüsü Emre Derse, İl Genel Meclisi ve meclis üyeliğine yaklaşık 73 kişinin başvurduğunu kaydetti. Derse, “11 kadının başvurusu var. Geçmiş seçimlere baktığımızda kadın başvurusu sayısında artış olduğu görüyoruz. Bizi en çok sevindiren hususlardan biri de yeni ve genç simaların başvuruları oldu” dedi.

AGIRÎ’DE YARI YARIYA ADAY

Agirî’de (Ağrı) da durum, diğer Serhad illerinden farksız değil. Yoğun başvurulara ilişkin bilgi veren Aday Kabul Komisyonu Sözcüsü Yıldırım Demir, eşaşkanlık için yapılan 61 başvurudan 32’sinin kadın olduğunu belirterek, şunları aktardı: “İl Genel Meclis üyesi de 70 başvurumuz var. Belediye meclisi için 100’ün üzerinde başvuru bulunuyor. Partimizin izlediği politikalar sonucu kadın özgürlükçü paradigmanın ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. 31 Mart seçimlerinde eşit temsiliyeti sağlayacağız. Kayyum politikalarına verilmiş en güzel cevaptır.”