Semsûr'da adaylar tanıtıldı, Özgürlük Yürüyüşü selamlandı

DEM Parti, Semsûr il ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını tanıttı. Tanıtımda Özgürlük Yürüyüşü selamlandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Semsûr il örgütü, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday göstereceği il, ilçe ve belde belediye eşbaşkan adaylarını Karapınar Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda tanıttı. Aday tanıtımının yapıldığı salonuna, “Rabê Dem hat” pankartı ile parti flamaları asıldı. DEM Parti belde, ilçe ve il eş başkan adayları, kentteki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, çok sayıda partili aday tanıtım programına katıldı.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ SELAMLANDI

Program demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı. Ardından Semsûr İl Eş Başkanları Yeşim Camcı ile Hüseyin Coşkun birer konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan Özgürlük Yürüyüşünü selamlayan eş başkanlar, her yerde olduğu gibi Semsûr'de de halkçı belediye inşa edeceklerini dile getirdi.

ADAYLARIN LİSTESİ

 Konuşmaların ardından belediye eş başkan adayları ile belediye meclis üyeleri tanıtıldı. DEM Parti’nin il, ilçe ve belde belediyeleri eşbaşkan adayları şöyle:  
* Semsûr İl Belediyesi eşbaşkan adayları:

 "Türkan Erkenek
Bahattin Bilgin
 
* Şemîzînan (Samsat) İlçe Belediyesi eşbaşkan adayı:
Yasin Ertan
 
* Kolik (Kahta) İlçe Belediyesi eşbaşkan adayı:
Osman Özbek
 
* Sergolan (Gölbaşı) İlçe Belediyesi eşbaşkan adayı:
Ergün Varhan
 
* Behiştî (Besni) İlçe Belediyesi eşbaşkan adayı:
 
Mustafa Sular
 
* Tût İlçe Belediyesi eşbaşkan adayı:
 
İsmet Coşkun
 
* Bulam Beldesi eşbaşkan adayları:
 
Kamile Ocak
Hüseyin Uzun
 
* Kömür Beldesi eşbaşkan adayları:
 
Mahmut Kapçak
Bedriye Polattaş
 
* Balyan Beldesi eşbaşkan adayı:
 
Mehmet Kösele."

 Aday tanıtımında söz alan Semsûr il belediye eşbaşkan adayı Bahattin Bilgin, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı. Semsûr’de deprem felaketinin ihmalkarlık ve rant politikalarından kaynaklandığını vurgulayan Bilgin, sorumlulardan hesap soracaklarını söyledi.