Selmas’ta bir kolber daha katledildi

Doğu Kürdistan’ın Selmas kentine bağlı Şipirani bölgesinde bir grup kolbere ateş açan İran rejim güçleri bir kişiyi katletti, birini de yaraladı.

Saldırı, Doğu ve Kuzey Kürdistan sınırları arasında bulunan Şipirani bölgesinde gerçekleşti.

Bir grup kolberi hedef alan İran güçleri, Feramerz Celî Baqwi (26) ismindeki bir kolberi katletti, Zakirî Celî Baqwi (30) adındaki kolberi de yaraladı. Yaralı Baqwi, Selmas Hastanesine kaldırıldı.

Rejim güçleri 20 Ekim’de de Urmiye’nin Mergewer bölgesinde İran güçleri kolberleri silahlarla taramış, Zekerya Bekirî isimli kolber yaşamını yitirmişti.

17 Ekim’de ise Serdeşt’in Kanîzerdê ilçesinde kolberlere yapılan saldırıda Mistefa Hisênî isimli bir kolber ağır yaralanmıştı.

Rojhilatê Kürdistan’da ekmek parası peşinde koşan kolberler, sistematik bir şekilde saldırılara maruz kalıyor. Ortalama her gün bir kolber hayatını kaybediyor. Nisan ayından bu  yana en az 40 kolber katledilirken, onlarcası da yaralandı. 

Sınır hattında ölüm komandoları şeklinde dolaşan rejim güçleri, işledikleri suçlar karşısında herhangi bir yaptırıma maruz kalmıyor aksine, iktidar tarafından teşvik ediliyor.