Rojava şehitlerini uğurluyor

Fırat’ın Gazabı Hamlesi ve Türk devletinin Qereçox saldırısında şehit düşen savaşçılar, Qamışlo’daki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçılar Ferhad Mihemed (Botan Girbawî) ve Şukrî Hesen (Elî Qamişlo) ile Türk devletinin 25 Nisan’daki Qereçox saldırısında şehit düşen Hêvî Mihemed’i (Destan Qamişlo) Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Şehitler için yapılan uğurlama töreninde QSD Genel Komutanlığı Üyesi Nasir Hec Mensûr, Özsavunma Güçleri Genel Komutanı Siyabend Welat, Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Sarûxan ve Demokratik Özerklik Yönetimi Danışmanı Bedran Çiya Kurd da hazır bulundu.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ve savaşçılar tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından konuşma yapan Bedran Çiya Kurd, Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıların, YPG, YPJ ve QSD savaşçılarının direnişiyle boşa çıkacağını belirtti.

Saldırıların DAIŞ çetelerine destek amaçlı olduğunu dile getiren Kurd konuşmasında, “Rojava halkı, topraklarına dönük planlara karşı mücadelesini sürdürecektir” dedi.

Konuşma sonrası şehitlere ait şahadet belgeleri okunarak, şehitlerin ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitler, sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.