Roboskili aileler, 305’inci kez ‘Adalet’ istedi

Roboskili ailelerin adalet arayışı 305’inci haftada da devam etti. Roboskili aileler, devletin adalet terazisinin 305 haftadır şaştığını belirtti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 305’inci haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Katliamın sorumlularının aklandığını belirten Encu, “Devletin adalet terazisi tam 305 haftadır şaşmış vaziyette” dedi. Adaletli, eşit, kardeşçe ve insanca yaşamanın yolunun yüzleşmeyle başlayacağını belirten Encu, “Yüzleşme olmadan adalet, adalet olmadan da barış olmaz. Barışın ve huzurun kaçınılmazlığını gözler önüne seren bu savaşın derhal bitirilmesi gerekir. 35 yıldır devam eden bu amansız çatışma sürecinin bitirilmesi için tank, top ve silah değil, müzakere yollarına başvurulmalıdır” diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın 4 Kasım’ın da HDP milletvekillerine dönük tutuklama furyasını kınayan Encu, “Bu süreç tarihin sayfalarında hep kalacaktır. Adalet, hukuk ve demokrasiye vurulan bu darbeyi asla unutmayacağız” diyerek, adalet mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.