‘Roboski’ye adalet ülkeye adalet getirir’

Adalet arayışlarının 306’ncı haftasında bir araya gelen Roboskili aileler, kendileri için gelecek adaletin ülkeye adalet getireceğini söyledi. 

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler, üzerinde “Roboski için, adalet için failler yargılansın” yazılı pankart açtı. 

‘ROBOSKİYİ SAHİPLENMEMEK UTANÇTIR’

Katliamda hayatını kaybeden Hamza Encu’nun kız kardeşi Berivan Encu aileler adına açıklama yaptı. “Bütün herkese 306’ncı kez çağrıda bulunuyoruz” diyen Encu, insanlık suçu olan Roboski’yi sahiplenmemenin utanç olacağını belirtti. Roboski yargılamasını sıradan bir adli vaka gibi zamana yaymanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Encu, faillerin yargılanması yönünde kendilerine verilen sözlerin tutulmamasına dikkat çekti.  

Roboski'ye adalet gelmesi durumunda bütün ülkeye adalet geleceğine vurgu yapan Encu, dönüm noktası olarak gördükleri katliamı unutturmayacaklarının altını çizdi.