Oğlunun fotoğrafı için gözaltında

Van'da ‘terörist fotoğrafı var’ gerekçesiyle evi basılan Mustafa Ayaz gözaltına alındı, şehit oğlunun fotoğrafına da el konuldu.

İran'da şehit düşen Ferhat Ayaz'dan kalan tek fotoğrafın bulunduğu ailesinin evini basan Türk devlet güçleri, fotoğrafa el koydu, baba Mustafa Ayaz'ı da gözaltına aldı.

Van’da ev baskınları sürüyor. Evleri basılan ailelerden biri de Ayaz Ailesi. ‘Evde terörist fotoğrafı’ var diyerek Mustafa ve Nebahat Ayaz’ın Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan evine JÖH ve PÖH elemanları tarafından baskın yapıldı. Baskın sırasında evin kapıları kırıldı. Mustafa ve Nebahat Ayaz’ın 2014'te İran’da şehit düşen çocukları PKK’li Ferhat Ayaz’ın evde bulunan tek fotoğrafına 'Teröristtir, örgüt üyesidir, suçtur' diyerek el konuldu. Anne Nebahat Ayaz’ın tüm itirazlarına rağmen fotoğrafa el koyan Türk güçleri, baba Mustafa Ayaz’ı da gözaltına aldı. Polislerin fotoğraflara el koymasının ardından anne Nebahat Ayaz gözyaşlarına hakim olamadı.

Aile mensupları, fotoğrafın internetten alındığını belirterek, Ferhat Ayaz’dan geriye kalan tek fotoğrafına el konulmasına tepki gösterdi.