Newroz müjdesi: SİHA'ları etkisizleştirme imkanı yakalandı, 15 SİHA düşürüldü

HSM Karargah Komutanlığı Newroz müjdesini açıkladı: Kurdistan Özgürlük Gerillası, Türk devleti ve ordusunun her gün suikastlarla katliamlar gerçekleştirdiği SİHA'ları etkisizleştirme imkanını yakalamıştır. Güçlerimiz toplam 15 adet SİHA düşürmüştür.

HSM'DEN MÜJDE

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Halkımızın diriliş ve özgürlük bayramı olan Newroz’u yeni bir baharın arifesinde karşılarken her şeyden önce bizlere özgürlük fikrini, iradesini, ruhunu, direngenliğini aşılayan Rêber Apo’nun Newroz Bayramı'nı kutluyor, Önderliğimizi büyük sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Özgürlüğü uğruna hiçbir koşulda bedel ödemekten geri durmayan kahraman Kurdistan halkının, kardeş halkların, halkımızın dostlarının ve bu geleneğe inanan tüm demokratik insanlığın Newroz Bayramı'nı kutluyoruz. Birliğimizin ve özgürlüğümüzün meşalesi olan bugünü, bedenindeki Newroz ateşiyle daha derin anlamlara kavuşturan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, şehitlerimizin bize devrettikleri zafer bayrağının yılmaz birer bekçisi olarak, şehitlerimizin anılarını ‘’Özgür Önderlik Özgür Kurdistan’’ mücadelesinde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Yıllardır halkımızın özgürlük mücadelesine karşı her düzeyde saldırılar geliştiren soykırımcı Türk devletinin, Türkiye'nin jeo–stratejik konumunu pazarlayarak bölgesel ve uluslararası güçlerden aldığı siyasi, askeri ve teknik destek ile mücadelemiz karşısında üstünlük sağlamaya çalıştığı bilinmektedir. Faşist AKP–MHP rejimi halkımızı ve hareketimizi dünyadan tecrit ederek, halkımızı dostlarından mahrum bırakarak sonuca gitmeyi önüne koymuş durumdadır. Ne var ki sömürgeci soykırımcı Türk devletinin diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da halkımızın haklı davası karşısında istediği sonucu tam olarak alamadığı da görülmektedir.

ÖLÜM MAKİNELERİ SİHALAR YÜZLERCE İNSANIMIZI KATLETTİ

Bu devletin hareketimize karşı geliştirdiği topyekun savaşta en çok bel bağladığı araçlar uluslararası kimi güçlerin yoğun desteği ile yapımına eriştiği SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) olmuştur. Tüm ülke sathında bu araçlara dayanarak Kurdistan Özgürlük Gerillası'na ve yurtsever halkımıza dönük saldırılar geliştiren soykırımcı AKP–MHP rejimi çağın son tekniği olan bu silahla kesin sonuç alacağına inanmıştı. Özellikle bu ölüm makineleriyle başta Başûrê Kurdistan ve Rojava olmak üzere ülkemizin çok çeşitli yerlerinde masum halkımıza dönük onlarca saldırı gerçekleştirmiş, yüzlerce insanımızı katletmiştir.

KURDISTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI SİHALARI ETKİSİZLEŞTİRME İMKANI YAKALADI

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin bu yönelimlerini her şeyden önce gerçekleştirdiği taktik açılımla karşılayan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Newroz ruhu temelinde göstermiş olduğu büyük direnişle faşizmin Başûrê Kurdistan'ı işgal planını bozmuştur. Bunun yanı sıra düşmanın, uluslararası alanda da halkımızı tecrit etme bağlamındaki bütün çabalarına rağmen Kürt halkı bu savaş için gerekli füze sistemini temin ederek Türk devletini dengeleme düzeyine erişmiştir. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Türk devleti ve ordusunun çok güvendiği, her tarafta propagandasını yaptığı, ona dayanarak savaş dengesini değiştirmeye çalıştığı, Kurdistan'da her gün suikastlarla katliamlar gerçekleştirdiği SİHA'ları etkisizleştirme imkanını yakalamıştır. 13 Şubat 2023'ten bu yana güçlerimiz tarafından envai çeşit toplam 15 adet SİHA düşürülmüştür.

DÜŞÜRÜLEN SİHALARIN LİSTESİ

Buna göre;

– 13 Şubat 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2

– 18 Şubat 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2

– 8 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında ANKA

– 14 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında BAYRAKTAR TB2

– 21 Haziran 2023 günü Garê semalarında ANKA

– 22 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında AKSUNGUR

– 5 Temmuz 2023 günü Garê semalarında AKINCI

– 8 Temmuz 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2

– 17 Temmuz 2023 günü Qendîl semalarında ANKA

– 30 Temmuz 2023 günü Qendîl semalarında AKINCI

– 15 Ağustos 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında ANKA

– 5 Kasım 2023 günü Zap / Şikefta Birîndara semalarında BAYRAKTAR TB2

– 6 Kasım 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında AKSUNGUR

– 28 Aralık 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında BAYRAKTAR TB2

– 1 Mart 2024 günü Zap / Çiyareş semalarında ANKA tipi silahlı ve taktik insansız hava araçları güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

SİHALARIN DÜŞÜRÜLÜŞÜ KAYDEDİLDİ, YAYINLANACAK

Bazı teknik yetersizlikler nedeniyle görüntüsü elde edilemeyen kimi eylemler dışında, gerçekleştirilen tüm eylemlerin görüntüleri kayda alınmış olup, bu görüntülerde bahsi geçen düşman araçlarının düşürüldüğü net bir şekilde görülmektedir. İlgili eylemlerin görüntüleri ve belgeleri HPG–BİM tarafından değerli halkımıza ve kamuoyuna servis edilecektir.

Newroz’la birlikte içine girdiğimiz yeni süreç, Kurdistan halkı için özgürlüğe giden yolda bir çıkış ve Önder Apo'ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Kampanyası'nda zirvesel bir düzeyi ifade etmektedir. Bu temelde 2024 Newrozu da yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Halkımızın özgürlük mücadelesinin daha üst bir aşamada verileceği bu tarihsel süreçte, HPG, üzerine düşen rolü oynamasını bilecek, Önder Apo'nun özgürlüğüne kilitlenerek dönemin ruhuna uygun, doğru çizgi rotasında dönem görevlerini başarıyla yerine getirme yeteneğini gösterecektir. Bu bağlamda halkların kardeşliğini ve özgürlüğünü tehlike altına almak isteyen tüm güçlere karşı rolümüzü oynama iddiamız her zamankinden daha büyük, kararlılığımız her zamankinden daha fazladır. Bugün doğruluğu ispatlanmış taktik açılım ve teknik imkanla yüksek performansla savaşma potansiyelimiz ve zaferi kesinleştirme kararlılığımız çok daha güçlenmiştir.

Newroz Müjdesi’ni yurtsever halkımız ve dostlarımızla paylaşıyor ve bu temelde büyük bir özgürlük hamlesinin Newroz’u olan 2024 Newrozu’nu tüm yurtsever halkımıza, zindanlarda, dağlarda ve tüm mücadele alanlarında direnen yoldaşlarımıza kutluyor, tarihi zafer yürüyüşünde, Önder Apo’nun ve Kurdistan’ın özgürleştirilme hamlesinde herkese üstün başarılar diliyoruz.”