HSM Karargah Komutanlığı’ndan kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren ve her safhasında emek veren tüm komutan ve savaşçıları kutladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, “Öncelikle Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’na Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle katılan siz değerli yoldaşları en içten devrimci duygularla selamlıyoruz. Devrimci operasyonda kahramanca çatışarak şehadete ulaşan değerli Apocu fedai Şervan Varto yoldaşı ve onun şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

DÜŞMAN ÜSSÜ DÜŞÜRÜLÜP TAMAMEN FETHEDİLMİŞTİR

“17 Şubat günü Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusunun üssüne yönelik gerçekleştirdiğiniz devrimci operasyon neticesinde düşman üssü düşürülüp tamamen fethedilmiştir” denilen HSM açıklamasında, “Yüksek saldırı ruhuyla, korkusuzca, büyük bir atiklikle, taktikte ustalaşarak, yaratıcılıkta yetkinleşerek ve tüm bunları profesyonelce pratikleştirerek gerçekleştirdiğiniz Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu işgalci Türk ordusuna ezici bir darbe vurmuştur. Düşman üssündeki 37 işgalci asker yüzbaşı rütbesindeki komutanı ve alt komutanlarıyla beraber cezalandırılmış, üzerlerindeki onlarca silaha ve askeri teçhizata el konulmuştur. Bunun yanı sıra düşman üssündeki her şey ateşe verilerek yakılmış ve imha edilmiştir. Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu da, son süreçte gerçekleştirilen başarılı gerilla hamlesinin önemli bir halkası olarak mücadele tarihimize geçmiştir” diye belirtildi.

Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Uluslararası Komplo’nun yıl dönümünde gerillanın böylesine başarılı bir devrimci operasyon gerçekleştirerek cevap vermesi de çok anlamlı ve yerinde olmuştur. Başarı düzeyi ve temposu çok yüksek olan devrimci operasyonunuz, Apocu özgürlük gerillasının hedeflediği her yeri fethedip tümden tasfiye edebileceğini, önünde hiçbir engelin ve tekniğin duramayacağını bir kez daha göstermiştir.

Rêber Apo’ya ve Apocu çizgiye olan derin bağlılıkla kendisini Apocu fedai ruhla donatan, büyük bir akıl, taktik zeka, planlama, sabır, zamanlama ve ustalıkla Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren ve her safhasında emek veren tüm komutan ve savaşçıları kutluyoruz. Taktikte daha da derinleşerek ve yaratıcılıkta yetkinleşerek başarılarınıza daha büyük başarılar katacağınıza da yürekten inanıyoruz.

ÖZEL SAVAŞ MEDYASI TARİHİ HEZİMETİ GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Böylesine etkili, sonuç alıcı ve düşman üssünü tümden düşürüp fetheden devrimci bir operasyon gerçekleştirmiş olmanıza rağmen, işgalci Türk ordusu ve faşist rejimin özel savaş medyası yaşadığı tarihi hezimeti herkesten gizlemeye çalışmıştır. 37 kayıp vermiş olmasına rağmen sadece 1 kaybını açıklamış, sanki hiçbir şey olmamış gibi kör, sağır ve dilsiz gibi davranmıştır. İşgalci ordunun ve faşist AKP-MHP rejiminin böyle davranması ne kadar kırılgan, zayıf ve zorda olduğunu göstermektedir. Çünkü öyle bir hale gelmişler ki, uyguladıkları savaş siyasetinin ve soykırım konseptinin sonuçsuz kalıp tıkandığını ne kendilerine itiraf edebilmekte ne de kamuoyuna açıklayabilmektedirler.

İşgalci Türk devleti, faşist rejimi ve onun özel savaş medyası bu şekilde davranıp gerçekleri gizlemeye çalışsa da, siz değerli yoldaşların büyük bir emek vererek belgelediği devrimci operasyon tüm gerçekleri ile açıklanacaktır. İşte o zaman, bin yalanın bir hakikat karşısında hiçbir hükmünün olmadığı herkes tarafından çok iyi anlaşılacaktır.”