Maxmur Kampı’nda Abdullah Öcalan için açlık grevi

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı (Maxmur) halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açlık grevine başladı.

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı (Maxmur) halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle ve siyasi tutsakların eylemini sahiplenmek için 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Eylem Maxmur Gençlik Merkezinde yapılacak. Eylem başlamadan önce Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara bir konuşma yaptı.

Yusuf Kara, şunları söyledi: “15 Şubat Kürtler için kara ve bahtsız bir gündür. Faşist diktatörler ve kan emici düşmanlarımız Ortadoğu üzerinde kendi çıkarlarına göre at koşturmak için bazı insanlık dışı projelere imza attı. Bu projelerini Ortadoğu ve dünyada hayata  geçirmek için 15 Şubat 1999’da Önder Apo’ya uluslararası bir komplo uygulayarak onu Türk devletine teslim edip İmralı kayalıklarına haps ettiler. Önder Apo şahsında Kürt halkına uygulanan bu alçakça komployu şiddetle kınıyoruz. Yine Uluslararası Komploya karşı ‘Güneşimizi Karatamazsınız’ eylemleri ile Önder Apo’nun etrafında ateşten halka ören şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyor mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum. Uluslararası güçler şunu çok iyi bilmeli ki onlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar, amacına ulaşacak olan Önder Apo’nun felsefesi ve paradigmasıdır.”

'İMRALI'DA İNSANLIK DIŞI UYGULAMA VAR'

“Önderliğimize uygulanan mutlak tecrit ve işkence sistemi ahlaki bir sınır tanımayan insanlık dışı bir uygulamadır. Uluslararası güçler nasıl ki komployla Önder Apo’yla Kurdistan Özgürlük Hareketinin arasındaki bağı koparmak istedilerse mutlak tecrit ve işkence sistemiyle de Önder Apo ve halkın arasındaki bağı koparmak istediler” diyen Yusuf Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karanlık güçler dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tecrit ve işkence sistemini Önderliğimize karşı uyguluyorlar. Nerede bir Kürt varsa Önder Apo’ya uygulanan bu tecrit sistemini kırıp onun fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadele etmelidir. Maxmur halkı olarak bir süredir Önder Apo’nun özgürlüğü için eylemler düzenliyoruz ancak bundan sonra eylemlerimizi daha üst bir aşamaya taşırarak devam etmek istiyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye ve Kuzey Kurdistan cezaevlerinde bir süredir devam eden açlık grevleri eylemlerine destek olmak öte yandan dünya genelinde devam eden Önder Apo’ya özgürlük kampanyasına cevap olmak için eylem tarzımızda bir değişikliğe gitmeye karar verdik. Bu nedenle Maxmur Kampı sakinleri olarak 15 Şubat’a kadar üç sürecek bir açlık grevi eylemi başlatıyoruz. 15 Şubat’tan sonrada hem zindanlara hem de dünyanın dört yanında devam eden Önder Apo’ya özgürlük kampanyasına destek amaçlı eylemlerimiz devam edecektir.”

Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara’nın konuşmasının ardından ‘Bijî Serok Apo’ ‘Bê Serok jiyan nabe’ sloganları eşliğinde açlık grevi eyleminin startı verildi.