Maxmur halkı: Saldırıdan Ebadi ve Erdoğan sorumlu

Güney Kürdistan’daki Maxmur Mülteci Kampına yönelik dün akşam gerçekleştirilen hava saldırısını kınayan Maxmur halkı, Irak Merkezi Hükümeti ile Birleşmiş Milletlerin sorumluluğuna dikkat çekerek, Ebadi hükümetinden bir açıklama istedi.

ANF'ye konuşan Maxmur kampı (Şehit Rüstem Cudi kampı) sakinleri, dün akşam kampın güvenlik birimine yapılan saldırıyı kınayarak, Irak merkezi hükümeti ile Birleşmiş Milletlerden bir açıklama beklediklerini belirtti.

Maxmur kamp sakinlerinin görüşleri şöyle:

ŞOREŞ DIDÊRİ: Her şeyden önce gerçekleşen bu vahşi ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tüm Kürdistan halkı bu saldırıya karşı tepkisini ortaya koymalıdır. Özellikle Irak Merkezi Hükümeti ile Birleşmiş Milletlerden bu saldırıya karşı bir açıklama bekliyoruz. Herkesin meydanlara çıkarak bu saldırıyı kınamalarını bekliyoruz.

‘BU SALDIRIYA KARŞI TEPKİSİZ KALMAYIN’

XATÛN SPÊRTÎ: Bu saldırıyı kınıyorum. Birleşmiş Milletler koruması altındayız. Bu saldırıdan Merkezi Irak Hükümeti ve özellikle de Ebadi ve Erdoğan sorumludur. Bu saldırı iki gücün ortaklığında gerçekleşti. Hedef olan güçler bizim güçlerimizdi ve bizi koruyorlardı. Bu güçler, bizleri birçok saldırıdan korudu. Ebadi ve arkasındaki güçleri kınıyoruz. Bizler her türlü saldırıya karşı kendimizi savunacağız. Şehitlerin kanını yerde bırakmayacağız. Tüm yurtsever halkımıza sesleniyorum, tepkisiz kalmayın.

'BUNLAR SİVİL SAVUNMA GÜÇLERİDİR'

SEDİK AYVANİ: Her şeyden önce bu saldırıyı kınıyorum. Biz siyasi mülteci statüsündeyiz. Güvenlik güçlerimize yönelik bu saldırıdan Merkezi Irak Hükümeti ve Türk devleti sorumludur. Bu güçler sivil halktan oluşan güçlerdi ve bizleri her türlü saldırıdan koruyorlardı. DAİŞ saldırılarında halkı katliamdan korudu. Bu saldırı yerel güçlerin desteğiyle gerçekleşti. Her kesin bu saldırıya karşı tepkisini ortaya koyması gerekiyor.