Maxmur Halk Meclisi: İrademizi teslim etmeyeceğiz, direneceğiz

Maxmur Halk Meclisi, kuşatmaya karşı Iraklı yetkililer ile görüşmelerinin ardından açıklama yaparak, "İrademizi teslim etmeyeceğiz ve direneceğiz" dedi.

Irak ordusunun onlarca zırhlı araç, özel birlik ve polislerle tel örgüler eşliğinde Maxmûr Kampını kuşatmaya almaya yönelik girişimi binlerce insanın direnişe geçmesiyle durduruldu.

 Gelişmeleri görüşmek üzere Maxmûr Halk Meclisi’nden bir heyet, Irak ordusu yetkilileri ile görüştü. Saatlerce süren görüşmenin ardından Halk Meclisi adına Filiz Budak bir açıklama yaptı. Budak, şunları belirtti: “Irak ordusu, asker ve polisleri ile alanı kuşatmak istedi. Yaşam hakkımız ve irademizi yok saymak istiyorlar. Biz Maxmûr halkı olarak yaklaşık 30 yıldır irademizi kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz. Irak hükümeti sorunlarımızı çözmüyor, bizi savunmuyorlar. Şimdi kampın etrafını kulelerle sarmak istiyorlar. Sanki kampa yönelik hava saldırıları olmuyor. Başka genel sorunlar yokmuş, tek sorun kampın etrafına kule dikmelerdir sanki. Bir saattir biz görüşüyoruz. Israrla kule koyacaklarını söylüyorlar. Bunu halkın istediğini iddia ediyorlar. Sadece Halkın Meclisi ve birkaç kişinin istemediğini söylüyorlar. Biz de onlara şunu söyledik; halk irade sahibidir ve buradadır. Halk kabul etmez. Buradaki halk 30 yıllık bir mücadele sahibidir. Tüm görüşmelere ve karşılıklı diyaloga rağmen ısrarla kuleleri yerleştirmek istiyorlar. Biz de halk olarak geri adım atmayacağız. Biz irademizi bu kulelerde bekleyecek, peşmergelere teslim etmeyeceğiz. Halk buradadır. Bu halkın kararıdır. Biz direneceğiz. Gerekirse biz gece gündüz burada oturacağız. İrademizi teslim etmeyeceğiz. Biz irademizi Türk devletine teslim etmedik, Irak devletine de teslim etmeyiz. Direniş yaşamaktır. Başaracağız. Rojava, Şengal başardı, Maxmûr da başaracak."

Budak’ın yaptığı açıklama sonrası direnen halk, sık sık “Biji Berxwedana Mexmure” sloganını attı.

 Halkın direnişi devam ediyor.