Maxmur’daki nöbet eylemini 30’uncu grup devraldı

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağır tecridin kırılması amacıyla başlatılan nöbet eylemini 30’uncu grup devraldı.

Şehit Rustem Cudi Kampı’nda 20 Temmuz’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı yürütülen ağır tecridin kırılması amacıyla başlatılan nöbet eylemi 143’üncü gününde ve 30’uncu grupla devam ediyor.

Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen kamp halkı, Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından 29’uncu grup adına Kıymet Nerexi söz aldı.

Kıymet Nerexi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen ağır tecridi kınayarak şunları söyledi: “Bizler Kürt kadınlar olarak Önderliğimizin yanındayız. Önder Apo bizim kırmızı çizgimizdir. Mexmur Kadın Vakfı olarak eylemimizi Önder Apo ve tüm özgürlük tutsaklarına ithaf ediyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Önderliğimiz için savaşacağız. Kadınların yaşadığı sorunları ancak Önder Apo çözebilir. Kadınlar olarak Önder Apo’nun etrafında ateşten çember olmalıyız.”

Konuşmanın ardından nöbet eylemini sloganlar eşliğinde yeni grup devraldı.