Maxmur’da Şehit Soro Gabar için anma töreni

Medya Savunma Alanları’nda 2019’da şehit düşen HPG gerillası Soro Gabar, ailesinin yaşadığı Maxmur’da düzenlenen bir törenle anıldı.

İki yoldaşı ile birlikte özel bir birim olarak görevleri başındayken 31 Temmuz 2019’da Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan HPG gerillası Soro Gabar (Vedat Otun) için Şehîd Rustem Cûdî Kampı’nda düzenlenen kitlesel bir törenle anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma töreninde Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara bir konuşma yaptı. Kurdistan’ın kahraman şehitleri huzurunda toplandıklarında yüreklerinin titrediğini dile getiren Eşbaşkan Kara, “Bize düşen şehitlerimize ve ailelerine nasıl layık olacağımızdır. Burada her aile birer gerilla ailesidir. Her ailenin şehidi vardır. Bu nedenle Maxmur Kampı bir şehit kampı olarak tanımlanmaktadır” dedi.

ANNE EMİNE OTUN: OĞLUMUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM

Soro Gabar’ın yanı sıra iki şehidin daha annesi olan Emine Otun da, “Şehit Soro’nun bir vasiyeti vardı; şehit düşerse ardından zılgıt çekmemi istemişti. Ben bu vasiyetini yerine getirdim. Halkımızın, Önder Apo’nun ve yoldaşlarının başı sağ olsun” dedi.

Şehit Soro’nun babası Hamit Otun ise, kendilerine düşen görevin, şehitlerin çizdiği yolda ilerlemek, onların amaç ve hayallerini gerçekleştirmek olduğunun altını çizdi.