KODAR, Kürt Dil Bayramı'nı kutladı: Korumak ahlaki ve siyasi görevdir

KODAR, Kürt Dil Bayramı'nı kutlayarak, Kürt dilini korumanın ahlaki, insani ve siyasi bir görev olduğunu bildirdi.

Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (Demokratik ve Özgür Doğu Kurdistan Topluluğu-KODAR) 15 Mayıs Kürt Dil bayramı vesilesiyle bir açıklama yaparak, özgürlük ve eğitim hakkı için Kürt dilini koruma çağrısında bulundu.

KODAR, Kürt halkının düşmanlarının Kurdistan’ı işgal ve kültürü yok etmek için önce Kürt diline saldırdığına dikkat çekerek, “Anadil her halk için varlık, kimlik ve özgürlüğün temelidir. Kürt halkı diline ne kadar sahip çıkarsa, özgürlüğe ve onurlu bir yaşama o denli yaklaşır. Kürt halkının var olması, dilinin korunması sayesindedir. Bu nedenle de bir halkın varlığı dilinin korunup korunmamasıyla yakından ilgilidir” dedi.

100 yılı aşkın süredir Kürt dili düşmanlığı temelinde savaş verildiğini belirten KODAR, “Kürt dilini yasaklayarak soykırım başlattılar. Kürt dili uluslararası hukuk ve koruma süreçlerinden yoksun bırakıldı” diye belirtti.

'KÜRT DİLİNİN KORUNMASI DEVRİME BÜYÜK ANLAM KATIYOR'

KODAR, Kürt halkının her şeye rağmen düşmanın dili yok etme politikalarını boşa çıkardığını, yaşam aşamasını geçtiğini ve özgürlüğe doğru ilerlediğini bildirdi.
Kürt Dil Bayramı’nı kutlayan KODAR, şunları belirtti; “Tüm Kurdistan halkını kültürel soykırım politikasına karşı özgürlük ve demokrasi için mücadele etmeye çağırıyoruz. Yaşamın her alanını Kürtçe öğrenme alanına çevirerek yaşamın her alanında dili koruyun. Kürt dilinin korunması halkımızın devrimine büyük anlam katmaktadır. Kürtçe eğitim hakkı halkımızın doğal bir hakkıdır. Bu hak olmadan özgürlük ve demokrasi mücadelesi başarıya ulaşamaz. Özgürlük, eğitim hakkı ve Kürt dilinin korunması için çağrıda bulunuyoruz.