Kirmanşanlı aktivistlerden haber alınamıyor

Banê direnişine destek vermek amacıyla Kirmanşan'da düzenlenen eylemde 5 Kürt aktivist gözaltına alındı. Kirmanşanlı aktivistlerden haber alınamıyor.

Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Kirmanşan eyaletinde kolberlerin katledilmesine karşı ve Banê kentinde yapılan protesto eylemlerine destek amacıyla dün akşam protesto eylemi düzenleyen yurttaşlardan 5'i İran rejim gözaltına alındı. 

Dün akşam Kirmanşan Valiliği önünde düzenlenen protesto eyleminde Ferzad Sefere, Fuad Mizeferî, Erselam Ebasî ve Şehrîyar Tehmasebî ile ismi öğrenilemeyen 5 aktivist gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan aktivistlerin nereye götürüldüğü hakkında bilgi edinilmezken, insan hakları örgütleri gözaltına alınanların serbest bırakılması için kampanya başlattı. Öte yandan Sinê eyaleti ve ona bağlı kentlerde devam eden fiili olağanüstü halin Kirmanşan ve ona bağlı kentlerde de sürdüğü bildirildi. 

4 Eylül günü Sinê'ye bağlı Banê kentinde Qadir Behramî (41) ile Heyder Fereci (21) isimli iki kolberin (sınırda ücret karşılığında yük taşıyan kişi) İran rejim güçleri tarafından katledilmesinin ardından katletmesinin ardından başta Banê olmak üzere Rojhilat'ın birçok kentinde protesto eylemleri düzenlenmişti.