YENİLENDİ-Kerkük’te askeri gerilim!

Haşdi Şabi güçleri, Dakuk ile Taze arasındaki Beşir köyünü peşmerge güçlerinden aldığı bildirildi. Bölgedeki gerilim devam ediyor.

Bir süreden beri Haşdi Şabi güçleri tarafından yapılan tehdit, Türkiye’nin İTC’ye bağlı güçleri silahlandırma ve görevden alınan valinin yerini bırakmaması gibi birçok gelişmeyle gündemde olan Kerkük’te, Haşdi Şabi güçleri dün gece harekete geçti. Kerkük’ün güneybatısında yer alan peşmergelerin denetimindeki Beşir köyü Haşdi Şabi güçleri tarafından peşmergelerden alındı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir peşmerge tarafından verilen bilgiye göre; 20 bin kişiden oluştuğu tahmin edilen Haşdi Şabi güçleri Beşir köyüne yaklaştı. Köyde bulunan peşmerge güçleri bir çatışma yaşanmaması için, köyü bırakmak için hazırlıklar yaptı. Haşdi Şabi güçleri köyün yakınına gelince peşmerge güçleri köyden çekildi, yerine Haşdi Şabi güçleri yerleşti.

Alınan bilgilere göre, Haşdi Şabi köyü aldıktan sonra, bir petrol rafineri bölgesi olan Qayvan ve Kerkük havaalanına kadar ilerleyeceklerini söyledi.

KOSRET RESUL KERKÜK'E GİTTİ

Haşdi Şabi’nin harekete geçmesinden ötürü YNK Genel Sekreter Birinci Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali, yanına aldığı peşmerge güçleri ile Kerkük’te gitti. Edinilen bilgilere göre, Kosret Resul’un yanında çok sayıda peşmerge gücü götürdüğü belirtildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Resul’un peşmerge güçleri ile Kerkük’e gitmesinin savaş için değil, savaşın çıkmaması ve yaşanabilecek çatışmaların önüne geçmek için olduğu kaydedildi.

Beşir köyünde Xurmato ve Dakuk, Taze ile civar köy ve mezralara elektrik dağıtılan ana trafo bulunuyor.

PEŞMERGE GÜÇLERİ 15 KM GERİ ÇEKİLDİ

Edinilen bilgilere göre Peşmerge güçleri Dıbız hattına kadar 15 km'lik alandan geri çekildi. Böylece peşmerge güçleri 2014 öncesi pozisyonuna geri çekilmiş oldu.