KCK'den Kürdistan halkına 'acil dayanışma' çağrısı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Başur ve Rojhilat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi. KCK, deprem mağdurlarıyla dayanışma çağrısında bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dün akşam Güney Kürdistan ve Rojhilat (Doğu Kürdistan) kentlerinde meydana gelen depreme ilişkin yazılı bir mesaj yayınladı. KCK açıklamasında, ‘’12 Kasım akşamı Başurê Kurdîstan ve Rojhilatê Kurdîstan’da gerçekleşen depremde yüzlerce insanımız yaşamını yitirmiş, binlercesi yaralanmıştır. Yaşamını yitirenlerin ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı, tüm yaralılara da acil şifalar diliyoruz’’ denildi.

Depremin açtığı yaralara dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ağır can kaybı ve maddi yıkıma yol açan bu depremde zarar gören tüm halkımıza yardım etmek için tüm halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Toplum ve halk olmanın en önemli özelliği dayanışmacılığıdır. Komşumuza, mahallemize, şehir halkına ve bir bütün olarak toplumumuza karşı sorumluluk duymak temel insanlık ve yurtseverlik görevimizdir. Bu açıdan Kürdistan'ın bütün parçalarındaki ve yurtdışındaki halkımız Rojhilatê Kurdîstan ve Başurê Kurdîstan’daki halkımızla acil biçimde dayanışma içinde olmalıdır. Elindekini, avucundakini acı çeken ve zarar gören halkımızla paylaşmalıdır. İster Kürt halkının düşmanları tarafından doğrudan yapılan saldırılardan zarar görsün, isterse deprem gibi doğa olaylarından zarar görsün tek bir insanımız bile sahipsiz, aç ve açıkta kalmamalıdır. Halkımızın tek bir bireyinin acısı hepimizin acısıdır ve hepimizin sorumluluğundadır.

Kürdistan halkı gibi her yerde özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren bir halk, acı çeken ve zarar gören insanlarımızla gecikmeden dayanışma içinde olmalıdır. Hiçbir yerden ve dış güçlerden beklemeden kendi yaralarını kendi sarmalıdır. Kürdistan gibi sık sık doğal afetlerle karşılaşılan bir yerde halkımızın dayanışma bilincinin yüksek olması varlık nedenimiz olarak görülmelidir. Halkımıza büyük zarar veren bu depremin yarattığı acıları giderme konusunda da tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma gösterilmelidir. Bu açıdan herkes bulunduğu her yerde hemen örgütlenmeli, imkanları ölçüsünde depremde zarar gören halkımızın yardımına koşmalıdır.