Kayyum toplu mezarın bulunduğu alana havuz yapıyor

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde karakolun altından insan kemikleri çıkmasının ardından habere konu alan araziye kayyum tarafından park ve havuz yapılacak. Kayyum belediyesi park ve havuzun inşaat çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında ANF’de yayınlanan ve büyük ses getiren ‘Karakolun altından toplu mezar çıktı” haberinin ardından ortaya çıkan 75 parça olan insan kemiklerinin belediye tarafından savcılığa bildirildiği ve ardından Akpınar mezarlığına gömüldüğü anlaşıldı. 75 parça insan kemiğinin bulunduğu Karakolun arazisi ise beton dökülerek kapatılmıştı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aradan 5 ay geçmesinin ardından kayyum tarafından yönetilen Bismil Belediyesi harekete geçti. Bismil belediyesi toplu mezarın bulunduğu alana park ve havuz yapmak için harekete geçti. Kayyum, söz konusu alana park ve havuz yapılması için karar aldı. Hafriyat çalışmalarının ardından insan kemiklerinin bulunduğu arsaya park ve havuz yapılması için inşaat çalışmaları sürüyor. Hafriyat ve kazı çalışmaları sırasında yeni insan kemiklerinin bulunup bulunmadığı ise henüz bilinmiyor.

Bismil Kayyumu Hakan Zengince yapacakları park çalışmasını şu sözlerle duyurdu: “Burada uyguladığımız proje ile ilçemizin güzelliğine güzellik katacağız. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güzel zaman geçirebilecekleri bir mekân haline getirdik. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.