HSM: Komplo tümden boşa çıkarılacak

HSM Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla, “Apocu fedai ruhla yürütülen mücadelemizin mutlaka zafere ulaşacağı ve komployu tümden boşa çıkaracağı artık kesinleşmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Kürdistan özgürlük gerillasının Abdullah Öcalan’a ve halka yönelik her saldırının hesabını sorduğunu ve bundan sonra da nereden gelirse gelsin soracağını kaydetti. ,

Açıklama şöyle:

“Özgürlük mücadelemizin yaratıcısı, Önderi, en büyük emekçisi ve büyük hakikat savaşçısı Rêber Apo’ya ve Rêber Apo şahsında tüm Kürt halkına karşı gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplo saldırısını tüm öfkemizle kınıyoruz. Rêber Apo’ya ve Rêber Apo’da somutlaşmış özgür Kürt gerçekliğine yürekten bağlı olan yoldaşlarımızın ve yurtsever halkımızın uğursuz komplo saldırısına karşı bedenlerini siper edip, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ diyerek Önderliğimiz etrafında ateşten siperler ören fedai şehitlerimizi ve onlar şahsında özgürlük mücadelemizin tüm aziz şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

Artık tüm dünyanın şahitlik ettiği ve hakkını verdiği üzere; Rêber Apo, Kürt halkını küllerinden yeniden diriltmiş, bilinç sahibi kılmış, güç ve inanç kazandırmış, örgütlemiş, mücadele eden ve özgürlüğü uğruna her türlü bedeli vermeyi göze alan yurtsever bir halk gerçekliğine ulaştırmıştır. Rêber Apo’nun Kürt halkının diriliş devrimini gerçekleştirmesi, devrim içinde devrim olarak da adlandırılan özgür kadın hakikatini, hareketini ve ideolojisini açığa çıkarması tüm Kurdistan’ı etkisi altına aldığı gibi Ortadoğu ve dünyayı da etkilemiştir. Rêber Apo’nun ve özgür Kürt halk gerçekliğinin önünü almak isteyen hegemon Kapitalist Modernite güçleri insanlık tarihinin en acımasız, sinsi ve alçakça komplosunu tezgahlamıştır. Kürt halkına karşı son yüzyıl içerisinde gerçekleştirilen sayısız soykırım saldırısı ve komplodan sonra 15 Şubat 1999 Uluslararası Komplosu da geliştirilerek özgür Kürdün ölüm fermanı imzalanmış ve yürürlüğe konulmuştur. Bu yüzden Rêber Apo, 15 Şubat’ı Kürt Soykırım Günü olarak adlandırmıştır. Halkımız ve hareketimiz de her 15 Şubat gününü kendini sorgulama, eksikliklerini giderme, komplocuların gerçeğini açığa çıkarma, varlığımıza ve özgürlüğümüze kast eden saldırıları görme ve tüm bunlara karşı daha büyük mücadele etmenin kararlaşma günü olarak karşılamaktadır.

Rêber Apo’nun 25 yıldır İmralı İşkence Sistemi’nde geliştirdiği büyük direniş, tarihi özgürlük duruşu, olağanüstü sabrı, dahiyane mücadele tarzı ve temposuyla Uluslararası Komplo saldırısı boşa çıkartılmıştır. Yurtsever halkımızın ve Partimiz PKK’nin Rêber Apo etrafında kenetlenerek ve Apocu çizgide ısrar ederek geliştirdiği mücadele tarihi İmralı Direnişi’ni tamamlamış, halkımız ve hareketimiz üzerine kirli hesaplar yapan tüm komplocuları hüsrana uğratmıştır. Uluslararası Komplo saldırısı ve komplocular Rêber Apo’ya ve Kürt halkına özgür gelecek hakkı tanımamak ve tarihten silmek isterken, Rêber Apo özgür insanlık tarihinin en büyük paradigmasal çıkışlarından birini gerçekleştirip alternatif sunan ve evrenselleşen bir Önderlik haline gelmiştir. Bugün Rêber Apo’nun fikirleri Kurdistan, Ortadoğu ve dünyanın en özgürlükçü, demokratik ve sayısız çözümler sunan paradigması olarak gençleri, kadınları ve ezilen halkları derinden etkilemektedir. Komplocuların Rêber Apo’nun, PKK’nin ve Kürt halkının tarihi özgürlük yürüyüşünü durduramayacağı, Apocu fedai ruhla yürütülen mücadelemizin mutlaka zafere ulaşacağı ve komployu tümden boşa çıkaracağı artık kesinleşmiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası da tüm bu hakikatler ışığında kendisini Rêber Apo’nun fedai ordusu olarak adlandırmış, Apocu fedai ruhla kuşanmış, Apocu yaşam tarzını esas alarak kendisini örgütlemiştir. İlhamını, inancını, iradesini, ruhunu, tarzını, temposunu ve yaratıcılığını Rêber Apo’dan alan Kurdistan Özgürlük Gerillası, kendisini komplonun tamamen parçalanmasına ve özgür geleceğin yaratılmasına adamıştır. Komplonun 25. Yılında Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde fedaice direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Rojhat ve Erdal yoldaşların tarihi eylemiyle bu ruhu zirveleştirmiştir. Aynı ruh Zap, Metîna ve Xakurkê’de demokratik modernite gerillacılığının devrimci operasyonlarına dönüşmüş, yeni dönem gerillacılığının tarz ve taktiği en profesyonel haliyle uygulanmış ve mücadelemizi yeni bir aşamaya taşırmıştır. Rêber Apo’nun fedai ordusu olan gerillamız, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tereddütsüz bir biçimde Apocu çizgide fedai ruhla mücadele edecek, Rêber Apo’ya olan bağlılığını daha da güçlendirecek, Rêber Apo’nun ideolojisini ve paradigmasını iliklerine kadar özümseyip pratikleştirecektir. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Rêber Apo’ya ve halkımıza yönelik geliştirilen her saldırının hesabını sorduğu gibi, bundan sonra da saldırılar nereden ve nasıl gelişirse gelişsin; Leyla, Axîn, Rojhat, Erdal, Rizgar ve Serxwebûnlar’ın fedai ruhuyla cevap verip hesap soracak güçte olduğunu göstermiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak; bu inanç, bilinç ve fedai ruhla Uluslararası Komplo’yu parçalama, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirme mücadelesinde üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme kararlılığımızı vurguluyoruz. Uluslararası Komplo’ya karşı her alanda fedâkarca mücadele eden tüm yoldaşlara, dostlara ve yurtsever halkımıza üstün başarılar diliyoruz.”