HPG Nisan ayı savaş bilançosunu açıkladı

HPG, Nisan ayı savaş bilançosunu açıkladı. İşgalci Türk ordusu Medya Savunma alanlarını havadan ve karadan bin 81 kez bombaladı. Gerilla direniş mevzilerine de 8 kez kimyasal silah ve yasaklı bombalarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasındaki savaş bilançosunu açıkladı.

HPG, “Ezilen halkımızın özgürlük iradesi ve temel savunma gücü olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, en zor koşullara rağmen kutsal Kurdistan topraklarını sömürgeci güçlere karşı fedaice savunmaya devam etmektedir. Kürt halkının yeminli düşmanı faşist AKP-MHP rejimi elindeki bütün imkanları kullanarak saldırılarını sürdürmektedir. Siyasi ve ekonomik olarak çöken faşist özel savaş rejimi Kürt halkının özgür iradesini yok etme temelinde başlattığı kirli savaşı sürdürerek ayakta durmaya çalışmaktadır. Bütün bu saldırılara rağmen direniş çizgisini derinleştirerek fedaice savaşan gerillamız sömürgecilere geçit vermemiş ve gerçekleştirdiği direnişle tarih yazmıştır” dedi.

Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu hususlar da belirtildi:

“Varlığını Kürt halkının imhası üzerine kuran, kirli savaş yöntemleriyle sonuç almak isteyen faşist AKP-MHP rejimi yaklaşan seçimlerle birlikte saldırılarını daha da arttırmış, yalan haber ve sahte zafer hikayeleriyle kamuoyunu aldatarak savaş siyasetiyle sonuç almak istemektedir. Mêrdîn’den Botan’a, Botan’dan Serhed’e kadar Bakurê Kurdistan’da binlerce işgalci ve sınırsız teknik destekle onlarca imha saldırısı gerçekleştiren savaş suçlusu AKP-MHP rejimi, fedai iradeyle kuşanmış Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında istediği sonucu alamamıştır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI 1081 KEZ BOMBALANDI

Medya Savunma Alanları’nda bulunan direniş mevzileri güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla 76 kez savaş uçaklarıyla, 61 kez saldırı helikopteriyle, 944 kez de tank, top, obüs ve ağır silahlarla olmak üzere 1081 kez bombalanmıştır. Sömürgeci TC ordusu, işlediği savaş suçlarına yenilerini ekleyerek gerilla direniş mevzilerine yönelik de 8 kez kimyasal silah ve yasaklı bombalar kullanmıştır. Faşist rejimin gözü kara bir biçimde her türlü insanlık ve savaş suçunu pervasızca işlemesi ve bundan medet umması çöküşün eşiğine gelmiş rejimin son çırpınışlarıdır. Güçlerimiz işgalcilerin saldırılarını gerçekleştirdiği ve temas yaşanan yerlerde düşmana cevap vermiş işgalcilerle çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 2 işgalci ölmüş, 1 adet mobesse kamera sistemi ve 1 adet 57'lik top silahı imha olmuştur.

Demokratik Modernite Gerillası olarak kendisini yeniden yapılandırarak kadınların, gençlerin ve bütün ezilenlerin özgürlük umudu haline gelen Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalcilere karşı son nefesine kadar fedaice mücadele eden ölümsüz yoldaşlarımızın kutsal emekleriyle özgür gelecek umudunu diri tutmaktadır. Nisan ayında Bakurê Kurdistan’da ölümsüzleşen fedailerimiz Xebatkar Bagok, Bager Wan, Hêjar Zozan, Rosîda Bawer, Ekin Rizgar Malazgirt yoldaşlarımız ve Medya Savunma Alanları’nda ölümsüzler kervanına katılan Botan Goyi yoldaşımız, halkımızın onurlu direniş tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Dilxwaz Gabar ve Gulçiya Gabarlar’ın mücadelesini miras alan ve zafere taşımayı esas alan Kurdistan Özgürlük Gerillası, şehitlerin takipçiliğinde ve Apocu çizgide tereddütsüzce mücadele ederek özgürlük davasını zaferle taçlandıracaktır.”