Türk devletinden 8 günlük imha operasyonu: Mêrdîn’de 8 işgalci cezalandırıldı

Gerilla güçlerinin eylemsizlik pozisyonunda olmasını fırsat bilen Türk devletinin Mêrdîn’de 8 gün süren imha operasyonları gerçekleştirdiğini belirten HPG, 8 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı. HPG, 1 gerillanın şehit düştüğünü de belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusunun Mêrdîn eyaletinde bulunan Kurdistan Özgürlük Gerillası’na yönelik 27 Nisan’da başlattığı ve 5 Mayıs’a kadar aralıksız sürdürdüğü saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci Türk ordusu, gerilla güçlerimizin eylemsizlik pozisyonunda olmasını fırsat bilerek özellikle Bakurê Kurdistan’da saldırılarını aralıksız sürdürmüştür. Mêrdîn eyaletindeki güçlerimize dönük 27 Nisan’da imha operasyonları başlatılmış ve 5 Mayıs’a kadar aralıksız sürmüştür. Mêrdîn’deki güçlerimiz hem düşmanın 8 gün boyunca tüm savaş tekniğini kullanarak geliştirdiği operasyonları boşa çıkarıp başarısız kılmış, hem de işgalcilere etkili darbeler vurmuştur. 8 günlük operasyon sürecinde 8 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve Bahoz Çiya yoldaşımız da şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan Bahoz Çiya yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

İşgalci Türk ordusu 27 Nisan günü Mêrdîn’in Bagok alanında bir saldırı operasyonu başlatmıştır. 28 Nisan günü saat 08:00’da güçlerimiz operasyona çıkan iki düşman kolunu hedefleyip vurmuştur. Saat 08:00’dan 10:00’a kadar devam eden bu çatışmalarda 6 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. İşgalciler saldırı helikopterleri ile alanı bombalamıştır. Türk ordusu gerçekleri kamuoyundan gizlemiş, sadece 1 kaybını itiraf etmiş ve 1 gerillanın kaybından söz etmiştir. Ancak bu çatışmalarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır.

Bagok alanında ısrarla devam ettirilen imha operasyonuna karşı güçlerimiz 30 Nisan günü bir operasyon kolunu hedefleyip vurmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Yine devam eden operasyonda 2 Mayıs günü saat 06:00’da aynı alan 4 kez savaş uçaklarıyla, 2 saat boyunca da savaş helikopterleri ile aralıksız bombalanmıştır. Düşman helikopterler ile birçok işgalciyi alana indirerek operasyonun kapsamını genişletmiştir. 2 Mayıs günü güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma yaşanmış ve Bahoz Çiya yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Güçlerimize dönük imha amacıyla başlatılan bu saldırılara karşı güçlerimizce etkili cevap verilmiş, Türk devletinin acımasızca katlettiği masum Kürt yurtseveri Lokman Görgün ve Omeryan’da şehadete ulaşan yoldaşlarımızın intikamı alınmıştır.

Avaşîn bölgesi;

İşgalci Türk ordusunun Avaşîn bölgesinde devam eden işgal operasyonunda, 12 Mayıs günü saat 09:15’te mevzilerin üzerine gelen işgalciler sabotaj taktiği ile vurularak durdurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır. Türk ordusu yine gerçekleri kamuoyundan gizlemiş ve sadece 1 kaybını itiraf etmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Mayıs’ta Garê’nin Deşta Kafya Alanı 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

12 Mayıs’ta Sîda’daki direniş mevzilerimiz 3 kez ağır silahlarla bombalanmıştır.”