HPG: Direniş mevzilerine saldıran işgalcilere cevap verildi, ikisi öldü

HPG, Sîda alanındaki direniş mevzilerine saldıran işgalci Türk ordusuna gerilla güçlerinin kendini savunmak için cevap verdiğini, yaşanan temasta 2 işgalcinin öldüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Zap bölgesi;

9 Mayıs 06:10 ve 10:15 saatlerinde işgalciler tarafından Girê FM Direniş Alanı’na saldırılar gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için işgalcilere cevap vermiştir.

9 Mayıs 14:00 ve 15:00 saatlerinde işgalciler tarafından Sîda’daki direniş mevzilerimize saldırılar gerçekleştirilmiştir. Güçlerimiz kendini savunmak için işgalcilere cevap vermiş ve yaşanan temasta 2 işgalci ölmüştür.

İşgalci Türk ordusunun yasaklı silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Mayıs’ta Sîda’da direniş mevzilerimiz yasaklı silahlarla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

8, 9 ve 10 Mayıs’ta Garê’nin Girê Zengil yamaçları, Dola Mêranê ve Sêdarê köyü çevresi 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

9 ve 10 Mayıs’ta Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları ile Sîda’daki direniş mevzilerimiz 2 kez saldırı helikopteri, 9 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.”