HPG BİM: Türk ordusu Şemzînan’da bozguna uğratıldı

HPG BİM, HPG gerillalarının dün sabah Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki karakollara yönelik düzenlediği eylemin detaylarını açıkladı. Şemdinli’de 2’si korucu olmak üzere 21 asker öldürülürken, Doğubayazıt’taki çatışmada ise 1 asker öldürüldü.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının eylemlerinin detaylarını şu şekilde paylaştı:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli), Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Şemzinan’da dört karakolu hedef alan güçlerimizin gerçekleştirdiği kapsamlı eylemde tespit edilebilen 2’si korucu olmak üzere toplam 21 düşman askeri öldürülürken, Bazid’de de 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemlerin detayları şu şekildedir:

2 Kasım günü saat 05.50’de güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Çeman karakolu ve nizamiyesi, Begijne karakolu ile Bêluta karakoluna yönelik geniş kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz Çeman, Begijne ve Bêluta karakollarını ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuş ve Çeman karakolu nizamiyesine yönelik ise 3 koldan baskın eylemi düzenlemiştir.

Çeman, Begijne ve Bêluta karakollarındaki mevziilerin katyuşa, havan, doçka ve orta otomatik silahlar ile yoğun bir şekilde vurulması ile eş zamanlı olarak güçlerimiz, Çeman karakolu nizamiyesini 3 koldan basarak mevziilere girmiş ve Türk askerlerini mevzilerinde vurmuştur.  Birinci eylem kolu düşman mevziilerini basarak tüm mevziileri imha etmiş ve mevziilerdeki tüm askerleri öldürmüştür.

Diğer 2 eylem kolu ise nizamiyede bulunan zırhlı araçları ve mevziileri yoğun ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan kobra tipi zırhlı bir araç ve sivil bir araç imha edilmiştir. Bu araçlarda bulunan 4 asker ve 2 korucu da öldürülmüştür. Yoğun ateş altına alınan birçok mevziide ise yangın çıkmıştır. Mevziilerin vurulmasının ardından bu eylem kollarımız mevziilere doğru ilerleyerek tüm mevziileri tek tek imha etmiştir.

Güçlerimizin fethettiği bu nizamiyedeki imha edilen tüm hedeflerdeki ölü sayısı tespit edilememiş, üzerine gidilen mevziilerde ise 19 asker ile 2 korucunun cenazesinin üzerine gitmiş ve burada askerler üzerinden 1 adet G-3 ve 1 adet Kalaşnikof silahını ele geçirmiştir. Düşman nizamiyesine baskın düzenleyen güçlerimiz nizamiyeyi de yakarak eylem ardından geri çekilmiştir.

ÇEMAN, BEGİJNE VE BÊLUTA KARAKOLLARINDAKİ ASKERLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ağır silahlar ile etkisiz hale getirilen Çeman, Begijne ve Bêluta karakollarındaki ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir.

Kapsamlı olarak düzenlenen saldırı eyleminde düşman askerlerine karşı fedai bir tarzda kahramanca savaşarak düşmana ağır darbeler vuran Elişêr, Andok, Rojhat, Şaho ve Stêrk yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

İşgalci TC ordusu eylem ardından savaş uçakları, tank, top ve elindeki tüm tekniği ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda hiçbir kaybımız olmamış, Türk Genelkurmayı’ın ifade ettiği gibi 54 kaybımız yaşanmamıştır. Baskın eyleminde 5 arkadaşımız fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır. Düşman kayıplarının daha fazla olduğu bu eylemde Türk Genelkurmayı 8 kayıplarının olduğunu vermiş, AKP devleti ise bu kapsamlı eylemi ve verdikleri kayıpları gizlemek için geliştirdiği hava saldırılarında güçlerimize büyük kayıplar verdirdiği yalanını uydurarak yapılan bu görkemli eylemi gölgeleme çabalarına girmiştir. Eylemi gölgelemek için tüm medyasını devreye koyan AKP devletinin çabalarının boşuna olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

Fedaice savaşan şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Andok Ertuş
Adı Soyadı: Ethem Dalga
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gule - Kerim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2017 / Hakkari

 

Kod Adı: Elişêr Xoşmêr
Adı Soyadı: Ali İsazade
Doğum Yeri: Xoy
Anne - Baba Adı: Halime – Muhammed Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2017 / Hakkari

 

Kod Adı: Rojhat Erciş
Adı Soyadı: Özcan Işık
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sevgül - Köroğlu
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2017 / Hakkari

 

Kod Adı: Stêrk Gever
Adı Soyadı: Nazlı Alpdoğan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Emine - İdris
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2017 / Hakkari

 

Kod Adı: Şaho Germiyani
Adı Soyadı: Bırahim Ömer
Doğum Yeri: Kelar
Anne - Baba Adı: Nazire - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2017 / Hakkari

 

 

PERİXANÊ’DE HELİKOPTERİN İNDİRME YAPMASI ENGELLENDİ

Güçlerimiz, 2 Kasım günü saat 14.30 sularında hamle kapsamında Gever’e bağlı Qale Perixanê mıntıkasına indirme yapmaya çalışan bir skorsky tipi helikopteri hedeflemiştir. Ateş altına alınan skorsky helikopter indirme yapamadan alandan geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Eylem ardından işgalci güçler Qela Perixanê ve Tepê Havar mıntıkalarını obüs topları ile bombalamıştır.

ÇUKURCA’DAKİ KOORDİNE TEPESİNE EYLEM

1 Kasım günü güçlerimiz saat 15.30’da Çelê’ye bağlı Koordine tepesi yakınlarında bulunan Tepê Ba’da yol çalışması yapan bir kepçe aracını ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan kepçe aracı imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

DOĞUBAYAZIT’TA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC ordusu bir süredir, Ağrı’nın Bazid (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Glidağ ile İran sınırında duvar yapmaktadır. Güçlerimiz, 3 Kasım günü sabah saatlerinde işgalci güçlere ait bir kepçe aracı Bazid'e bağlı Tujık karakolu yakınlarında hedeflenmiştir. Hedeflenen kepçe aracı imha edilmiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu, çok sayıda zırhlı araç ve ambulanslar ile alana girmiştir. Eylemi düzenleyen birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”