HPG-BİM: Medya Savunma Alanları 86 kez bombalandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusunun 18 ve 19 Nisan’da direniş alanlarını 86 kez bombaladığını bildirdi.

HPG-BİM, işgalci Türk devletinin saldırılarını sürdürdüğünü belirtirken, Türk medyasında 6 gerilla kaybının olduğuna dair iddiaların “yalan” olduğunu kaydetti.

Açıklamada “İşgalci Türk ordusu tarafından 18 Nisan günü Garê’ye kapsamlı bir hava operasyonu gerçekleştirilmiş, Garê’deki birçok alan ve köy çevresi savaş uçaklarıyla 28 kez bombalanmıştır. Özel savaş bakanlığı bu saldırılarda 6 kaybımızın olduğunu ileri sürmüştür. Fakat gerçekleştirilen bu hava saldırılarında hiçbir kaybımız yoktur. Yurtsever halkımız ve kamuoyu faşist AKP-MHP rejiminin özel savaş yalanlarına itibar etmemelidir” denildi.

HPG-BİM, işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyle verdi:

“1. İşgalci Türk ordusunun yasaklı silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

–  18 Nisan’da Sîda’daki direniş mevzilerimiz yasaklı silahlarla 1 kez bombalanmıştır.

2. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 18 Nisan’da, Girê Bahar alanı, Garê’nin Kanîsarkê, Yekmalê, Gûzê, Şiyê, Zêvkê, Sêdarê köylerinin arazilerini, Sîser yamaçları, Girê Êgîd ve Deşta Kafya alanları savaş uçaklarıyla 28 kez bombalanmıştır.

– 18 ve 19 Nisan’da Girê Cûdî Direniş Alanı ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz 4 kez saldırı helikopteri, 57 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.”