HPG: AKP-MHP’nin saldırıları sistematik şekilde sürüyor

HPG: Güçlerimiz eylemsizlik pozisyonunda olmasına rağmen faşist AKP-MHP rejimi operasyonlarını sistematik biçimde sürdürmektedir. Operasyona çıkarılan askerler ile güçlerimiz arasında temas meydana gelmekte ve her iki taraftan da kayıplar yaşanmaktadır.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz eylemsizlik pozisyonunda olmasına rağmen faşist AKP-MHP rejimi operasyonlarını sistematik bir biçimde sürdürmektedir. Bunun sonucunda operasyona çıkarılan askerler ile güçlerimiz arasında temas meydana gelmekte ve her iki taraftan da kayıplar yaşanmaktadır. Son olarak Şirnex’in Besta alanında güçlerimizin olduğu yerlerde gerçekleştirilen operasyonlarda ilk bilgilere göre birkaç kez temas yaşandığı, bu temaslar sonucunda 4 asker ve 1 korucunun öldüğü, ayrıca 2 yoldaşımızın da şehit olduğu öğrenilmiştir. Bu çatışmalara ilişkin bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

İşgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şunlar belirtildi:

“Zap bölgesi;

15 Mayıs saat 10:30’da Girê FM Direniş Alanı’na saldıran işgalcilere, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiştir.

15 Mayıs 11:00 ve 11:30 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’na saldıran işgalcilere, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

15 ve 16 Mayıs’ta Girê FM Direniş Alanı ile Garê’nin Yekmalê köyü çevresi, Kanî Sarkê, Girê Zengil ve Xêrê yamaçları 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14, 15 ve 16 Mayıs’ta Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, Metîna’nın Girê Ortê alanı ile Sîda’daki direniş mevzilerimiz 15 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”