HPG: 57'lik Top silahı imha edildi

İşgalci Türk ordusunun saldırıları sonucu yaşanan temaslarda 1 adet 57’lik Top silahı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Zap bölgesinde;

19 Nisan saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından ağır silahlarla saldırı gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş ve bunun sonucunda işgalcilerle temas yaşanmıştır.

20 Nisan 08:30, 10:00 ve 10:30 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından ağır silahlar ve obüslerle saldırı gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş ve bunun sonucunda işgalcilerle temas yaşanmıştır.

20 Nisan 10:00 ve 10:30 saatlerinde Girê FM Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından ağır silahlarla saldırı gerçekleştirilmiş, YJA Star güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş, işgalcilerle yaşanan temas sonucunda 1 adet 57’lik Top silahı imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusunun yasaklı silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Nisan’da Sîda’daki direniş mevzilerimiz yasaklı silahlarla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Nisan’da Metîna’nın Girê Çarçêl, Golka ve Girê Amediyê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

19 ve 20 Nisan’da Girê FM, Girê Cûdî Direniş Alanları ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz 68 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır."