HPG Çukurca’da askeri bir tepeyi iki koldan vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı askeri bir tepenin gerillalar tarafından iki koldan vurulduğunu ve 5 askerin öldüğünü açıkladı.

HPG-BİM gerilla eyleminin 17 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştiğini bildirdi.  Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

“17 Mayıs günü saat 15.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukruca) ilçesine bağlı Havan tepesine yönelik 2 ayrı koldan eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde suikast silahlarıyla vurulan 4 asker öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca tepede bulunan bir mevziyi de ağır silahlarla vurarak; mevzide bulunan A-4 ağır silahını imha etmiş ve 1 askeri de öldürmüştür. Skorsky tipi helikopter saat 18.00’de ölü ve yaralı askerleri tepeden kaldırmıştır. Bu eylem son dönemde Hakkari’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”

HPG-BİM, aynı gün Hakkari’nin Şemdinli (Şemzînan) ilçesine bağlı Gerdiya alanındaki Tepê Çeta’da da askerlere yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirildiğin bildirdi. Açıklamada, “Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir” denildi.

HPG-BİM ayrıca “16 Mayıs günü saat 20.00 - 21.00 arasında TC ordusu savaş uçakları; Hakkari’nin Sümbül alanında bulunan Salê köyü mıntıkasını bombalamıştır” bilgisini verdi.