Heyva Sor, Rojhilat’a yaklaşık 80 bin euroluk yardım ulaştırdı

Heyva Sor a Kurdistanê, Doğu Kürdistan’da “Jin jiyan azadî” isyanı sırasında katledilenlerin yakınları ve yaralılar için yürüttüğü insani kampanyanın sonuçlarını açıkladı.

Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı) Rojhilat Temsilciliği, eylül 2022’de Tahran’da Jina Emini’nin ahlak polislerinde katledilmesinden sonra başlayan halk hareketi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılara destek olmak için “Rojhilat yalnız değildir” kampanyası başlatmıştı.

Bu kampanyanın yürütüldüğü sırada ne yazı ki Xoy merkezli depremin Kürt halkının acısını ve mağduriyetini arttırdığını belirten Heyva Sor, hayırsever gruplar, özgürlük yanlıları ve yurtdışındaki yurtseverlerin büyük bir sorumlulukla kampanyaya katıldığını belirtti.

Protesto eylemlerinde mağdur olanlar ile Xoy depreminde mağdur olanlara toplam 77 bin 750 euro gönderildiği açıklandı.

Heyva Sor a Kurdistanê, bu kampanyanın sonlandırıldığını belirtirken, yardımların 98 yaralı, 53 şehit ailesi, 89 engelli ve Xoy depreminde mağdur olan 100 aileye ulaştırıldığını kaydetti.

Açıklamada “Heyva Sor a Kurdistanê ulusal bir örgüttür, insani ve ulusal görevlerini tüm Kürdistan için yerine getiriyor” denildi.