Herekol’daki operasyon gücüne darbe: 8 asker öldürüldü

HPG BİM, Türk ordusunun Herekol’da yürüttüğü operasyondaki bir birliğin hedeflenerek, gerillalar tarafından eylem düzenlendiğini açıkladı. Eylemde 8 askerin öldürüldüğünü, 2 askerin de yaralandığını HPG BİM kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun 12 Haziran günü Siirt’in Herekol alanına yönelik başlattığı operasyonda askerlerin gerillalar tarafından hedeflendiğini belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları vurguladı: “İşgalci TC ordusunun 12 Haziran günü Siirt’in Herekol alanına yönelik başlattığı operasyon devam etmektedir. Operasyon gücünü takip eden güçlerimiz 17 Haziran günü saat 19.00’da Şehit Berxwedan tepesi yakınlarında operasyonun bir birliğini hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu eylemde 8 asker öldürülmüş 2 asker de yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu, kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

ŞIRNAK’TA ASKERLERE EYLEM

17 Haziran günü saat 15.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Deriyê Sêvo alanında konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GİZLİ BİRLİKLER PUSULAMA FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

İşgalci TC ordusu Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Hêgaderê vadisinde gizli birliklerin katılımı ile pusulama faaliyetleri yürütmektedir.

VAN VE DERSİM’DE 5 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

İşgalci TC ordusunun 7 Haziran günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Qerebilya alanında başlattığı operasyonda yaşanan çatışmalarda 2 arkadaşımızın şehit düştüğünü daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Aynı çatışmalarda birliğinden kopan bir arkadaşımızın da şehit düştüğü bilgisi netleştirilmiştir.

Bu operasyonda öncülük yapan, yoldaşlarımızın şehadetinde yer aldığı tespit edilen Sinan Özbaş isimli kontra 12 Haziran günü Qerebilya alanında güçlerimiz tarafından cezalandırılmıştır.

Operasyonda şehit düşen 3 yoldaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Berçem Roj
Adı Soyadı: Ayşe Ayhan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Robin - Ferzende
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2017 / Van

Kod Adı: Demhat Colemerg
Adı Soyadı: Fikri Duşkun
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sıdıka - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2017 / Hakkari

Kod Adı: Reber Barbeş
Adı Soyadı: Özgür Oskan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Delal - Sıddık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2017 / Hakkari

6. 12 Haziran günü işgalci TC ordusu Dersim’e bağlı Harçik vadisi, Zaxge köyü, Hıngırvan ve Dokuzkayalar mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştı. Bölgede görev amacıyla bulunan iki gerillamızın şehit düştüğü bilgisini 16 Haziran tarihli açıklamamızda kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Çiya
Adı Soyadı: Şahin Kara
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Leyla - Doğan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2017 / Dersim

Kod Adı: Rojevin Sidem
Adı Soyadı: Tuba Gül
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Güneş – Mehmet Nesim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2017 / Dersim”