Halk Savunma Merkezi Komutanlığı: Maxmur’un hesabı sorulacak

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, ‘’Kürdistan özgürlük gerillalarının Maxmur saldırısının hesabını soracağını’’ belirtti.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, dün akşam Maxmur Öz Savunma Güçlerine yönelik düzenlenen hava saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Komutanlığı açıklamasında, ‘Maxmur’daki saldırının hesabı sorulacaktır’ denildi.

Açıklama şöyle:

‘’6 Aralık 2017 günü (dün) saat 18.45’te Maxmur Şehit Rüstem Cudi kampına dönük havadan bir suikast saldırısı yapılmıştır. Bu alçakça ve korkakça yapılan saldırıda Maxmur öz savunma birliklerinin bir noktası hedeflenmiştir. Bu saldırıda Maxmur öz savunma birliklerinin kahraman savaşçıları olan Botan, Baz, Çekdar, Bager ve Devran arkadaşlar şehit düşmüşlerdir. Kürdistan halkının yılmaz bir mücadelecisi olan, emeği, cesareti ve fedakârlığıyla tanınan devrimci militan Botan yoldaş başta olmak üzere, şahadete ulaşan diğer dört arkadaşın anıları önünde saygıyla eğiliyor, başta bu kahraman şehitlerin aileleri olmak üzere, Şehit Rüstem Cudi kampı halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce iyileşmeleri ve sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

Tüm insanlık için baş belası olan DAİŞ çetelerine karşı Maxmur halkını koruma amaçlı örgütlenmiş olan Maxmur öz savunma birliklerini hedeflemek, DAİŞ’in yenilgisine karşı yapılmış bir misillemedir. Bu alçakça saldırı hiç şüphe yok ki Türk sömürgeciliğinin bir saldırısıdır. Birleşmiş Milletlerin koruması altında ve Irak topraklarının orta bir yerinde bulunan bu kampa dönük saldırının gelişmiş olması manidardır. Gerek Irak Federe Devleti, gerekse Kürdistan Bölge Hükümeti ve BM’nin, bu konuda ikna edici bir açıklama yapmadıkları müddetçe zan altında kalacakları açıktır. Eğer bir iş birliği yoksa Türk devletinin Maxmur halkına dönük bu saldırgan ve terörist faaliyetinin nasıl geliştiğinin sorgulanması gerekmektedir.

Partimiz PKK’nin öncülüğünde 40. yılına girmiş bulunan Kürdistan özgürlük mücadelesinin içinde bulunduğu bu tarihi aşamada, Tayip Erdoğan’ın öncülüğündeki Türk sömürgeciliği bütün zeminlerde Kürt halkına karşı düşmanlık yapmakta ve saldırı geliştirmede sınır tanımamaktadır. Türk sömürgeciliğinin kaçmış bir mülteci kampı olan, yurtsever ve emekçi Maxmur halkımıza dönük de yapılan bu alçakça saldırı ile gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır. Herkes bilmeli ki Kürdistan özgürlük gerillaları bu hunharca saldırının hesabını soracak ve bu saldırıda şahadete ulaşan kahramanların kanı yerde kalmayacaktır. Halkımıza ve kamuoyuna duyurulur.’’