HPG Komutanı Deniz: Haki Karer’in mirasıyla direniyoruz

HPG komutanlarından Cihan Deniz, bugün Türk işgal saldırılarına karşı direnen gerillanın, Haki Karer’in devrim mirasına ve inancına dayandığını söyledi.

HPG komutanlarından Cihan Deniz, Haki Karer’in Kurdistan topraklarında verdiği emek sonucu binlerce Haki Karer’in doğduğunu vurguladı. 


ANF’ye konuşan HPG komutanlarından Cihan Deniz, şehadet yıl dönümü vesilesiyle Haki Karer'i anlattı. Deniz, “Mayıs ayı, şehitler ayıdır. Bu vesileyle Mayıs ayında kahramanca şehit düşen yoldaşlarımız şahsında bütün Kurdistan şehitlerini saygıyla anıyorum.

Haki yoldaşın PKK’nin kurulmasında büyük bir rolü vardır. Önder Apo’dan sonra örgüt kültür ve ahlakını yaratan, Haki Karer yoldaştır. Önder Apo’nun dediği gibi, PKK'yi yaratan Haki ve Kemal yoldaştır. Haki yoldaş, Önder Apo’ya ilk inanandı, son nefesine kadar da Önderliğin yanında yerini aldı. Bir Türk olarak cesaretli bir şekilde Kurdistan özgürlük davasına sahip çıktı. Ankara’daki ilk ideolojik grup, Haki ve Kemal yoldaş şahsında oluşturulmuştur. İdeolojik grup kurulduktan sonra Kurdistan halk örgütlenmesi için kendini ilk öneren Haki yoldaştır. Kürtçe bilmediği halde çalışmalarını başarılı ve büyük bir özgüvenle yürüttü. Haki Karer yoldaşın Kurdistan topraklarında verdiği emeğin sonucu binlerce Haki Karer doğdu.”

İDEOLOJİK OLARAK DA TAMAMLIYORDU

Haki Karer’in her türlü işlerde çalışıp, kazandığı bütün paraları örgüte verdiğini, bütün imkanlarını özgür bir devrim için seferber ettiğini belirten Deniz, şöyle devam etti: “PKK gerçekliğine baktığımızda Haki yoldaşın gerçekliğini bize anımsatıyor, çünkü PKK'ye işçi ve emekçilerin partisi olarak da bakılıyor. Bu da Haki yoldaş sayesinde gerçekleşti. Haki yoldaş sadece bununla sınırlı kalmadı. İdeolojik olarak da Önder Apo’yu tamamlıyordu. Haki yoldaş taktiksel önderliğiyle partiyi geliştiriyordu. Halk içinde etkili rol oynuyordu. Çalışma yürüttüğü yerlerde özgürlük heyecanı gelişiyordu. Haki yoldaşın askeri konularda girişkendi; faşistlere yönelik birçok eylem geliştirmiş ve faşistlere büyük darbeler vurmuştur. Bu eylemleri yaparken Önder Apo’dan hiçbir talimat almadan eylemlerini gerçekleştirip, sonra gelip tekmilini Önder Apo’ya veriyordu. İnisiyatifli bir devrimciydi.”

DİRENİŞ RUHUYLA MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR

Aslında PKK’nin kurulmasının nedenlerinden birinin de Haki Karer’in şehadetine sahip çıkılması olduğunu belirten Deniz, şöyle konuştu: “PKK, Haki yoldaşın bütün özelliklerini kendinde taşıyor. Yaratıcı ve direnişçi duruşunu PKK’de yansıtıyor. PKK, 47 yıldır bu özelliklerle direniyor.  Avaşîn, Zap ve Metîna direniş mevzilerinde Haki yoldaşın direniş ruhuyla mücadele yürütülüyor. Tünel savaşlarını hazırlayan arkadaşlar, Haki yoldaşın ruhuyla emek verip savaşıyor. Onun inancı ve devrim tutkusu, bugün tünellerde savaşan yoldaşlarımızda yaşıyor. Haki yoldaşın izinde yürüyeceğimiz sözünü veriyoruz.”