Gever’de seçimler ikinci tura kaldı

Gever’de en çok oy alan kadın ve erkek eşbaşkan aday adaylarından Şoreş Diri, Tayyip Canan ile Şadiye Kırmızıgül ve Ayşe Polat ikinci tura kaldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 13 Ocak’ta yapılmasını planladığı ancak kar yağışı nedeniyle ertelediği halk oylaması bugün gerçekleştirildi.

Sabah saat 08.00’da başlayan oylama yoğun katılımdan dolayı, bir saat ertelenerek sandıklar saatleri 18.00 gördüğünde sona erdi.

Toplam 7 sandığın kurulduğu ve yaklaşık bin 600 kişinin delege olarak katıldığı öne seçimlerde, 8 erkek, 5 kadın olmak üzere toplamda 13 aday adayı yarıştı.

Gever İlçe Seçim Kurulu, ikinci oy kullanan bin 100 delegeden yüzde 50+1 çoğunluğu kimse almadığı için oylamanın ikinci tura kaldığını açıkladı. Yaklaşık 6 saat süren oy kullanım işleminde bin 600 delegeden bin 100 delege sandık başına giderek, delegelerin yüzde 70’i oy kullandığı belirtildi.

Oylamalar sonucunda aday adaylarından erkeklerden Şoreş Dirî, Tayyip Canan, kadınlarından Şadiye Kırmızıgül ve Ayşe Polat ikinci tura kaldı. Aday adaylarından Şoreş Diri 377, Tayyip Canan 225, Şadiye Kırmızıgül 312, Ayşe Polat ise 245 oy alarak ikinci tura kaldı.