Gerillanın moral ve motivasyonu yüksek

HPG komutanlarından Rojger Serhed, gerillanın büyük bir moral ve motivasyona sahip olduğunu, psikolojik üstünlüğünü koruduğunu belirterek, "TC ordusunun yıkıntıları göz önünde" dedi.

Gerillanın tüm eylemleri kayıt altına almasına rağmen Türk iktidarının, kayıpları konusunda da yalan söylemeye devam ettiğini söyleyen HPG komutanlarından Rojger Serhed, şunun vurguladı: "Gerilla hangi tepeye gitse düşman güçlerinden temizliyor. Zaten son eylemler de bunun kanıtıdır."


Uluslararası Komplo'nun 25. yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuşan HPG komutanlarından Rojger Serhed, Kürt Halk Önderi'nin, şahsında tüm Kürt halkının hedef alan komployu, geliştirdiği yeni yaşam paradigmasıyla boşa çıkardığını söyledi. Kürt halkının kadim bir halk, ülkesinin de yerüstü ve yer altı kaynaklarıyla zengin olduğunu hatırlatan Rojger Serhed, şunları söyledi: "Önder Apo, tüm bunlara sahip çıkarak, yenilmiş yok olmaya yüz tutmuş bir halkı yeniden canlandırdı. Tüm yaşanmışlıklara karşı hegemonik güçlerden hesap sordu. Oluşturduğu yeni paradigmayla insalığa yeni bir yaşam umudu oldu. Düşman, Rêber Apo'nun her sözünün Kürt halkı ve diğer halklar içerisinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu bildiği için, ulaşmasını engelliyor. Önderliğimiz ve şahsında Kürt halkı yok olmadı, tam tersine daha da güçlendi. Önderliğimizin felsefesi evrenselleşti."

NEREDE SÜLEYMAN SOYLU?

Medya Savunma Alanları'nda çok ciddi ve yoğun bir savaş sürdüğüne işaret eden Komutan Rojger Serhed, gerillanın bitirelemeyeceğini ve yenilemeyeceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Dönemin Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gerilla sayısı ve tamamen biteceği günler ileri sürdüğünü anımsatan Serhed, şöyle devam etti: "Bas bas bağıran Süleyman Soylu şimdi nerede, niye görünmüyor? Neden yok edemedi PKK’yi? Başaramadı, başaramazlar da. Erdoğan, her gün 'bitireceğiz' diyor. Son dört yıldır da bitiremedi, çünkü kendisi bitmiş durumda. Her gün asker cenazeleri gidiyor, bir çoğunu da saklıyor. Paralı oldukları için çocuklarını kaybeden aileler de ses çıkaramıyor, anlaşmaları öyle. Kendisine ait gördüğü subay vb. görevli askerlerin cenazelerini veriyor, mecbur kaldığı için.

BÜYÜK BİR MORAL VAR

Halbuki gerillanın tüm eylemleri kayıt altına alınıyor. Gerillanın mücadelesi, Önderliğinin ve halkının özgürlüğü içindir. Gerilla güçleri olarak büyük bir moral ve mativasyona sahibiz. Bu savaşta psikilojik üstünlük bizim elimizde. Kimse bunu inkar edemez, çünkü TC ordusunun yıkıntıları göz önünde. Gerilla hangi tepeye gitse orayı düşman güçlerinden temizliyor. Zaten son eylemler de bunun kanıtıdır."