SON DAKİKA

Gerilladan yeni bir devrimci operasyon: 41 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap’ta 19 Mart günü Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu gerçekleştirdi. 41 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, çok sayıda silah ve malzemeye el konuldu ya da imha edildi.

DEVRİMCİ OPERASYON

HPG Basın İrtibat Merkezi, devrimci operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın hamlesel zafer yürüyüşü kesintisiz devam etmektedir. Gerillamız, dirilişin ve direnişin bayramı olan Newroz’u Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaşın ruhuyla karşılamaktadır. 2024 Newrozu’nu havada büyük başarılar gerçekleştirerek Kürt halkına armağan eden Kurdistan Özgürlük Gerillası, karadan da 19 Mart 2024 günü gerçekleştirdiği devrimci operasyon ile işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurup yurtsever halkımızın Newroz Bayramı’nı kutlamaktadır.

ÖZEL BİR TAKTİK VE TEKNİK KULLANILDI

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusunun konumlandığı 3 üsse yönelik 19 Mart günü saat 09:25’te Şehîd Ciwan – Şehîd Andok Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Devrimci operasyon özel bir taktik ve teknikle güçlerimizin inisiyatifinde başladı ve ilk etapta Şehîd Cemre’deki işgalciler vuruldu. Yapılan etkili vuruşta 2 konteynır, 1 çadır, 1 mevzi imha edildi, 15 işgalci cezalandırıldı ve 9 işgalci de yaralandı. Bu vuruştan sonra Şehîd Cemre’deki işgalciler hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Devrimci operasyon kolunun yaptığı vuruşlarda 2 işgalci cezalandırıldı, 1 işgalci yaralandı, 2 mevzi ve 1 zincirli bombaatar da imha edildi.

4 KOLDAN ETKİLİ VURULDU

Şehîd Cesur’da konumlanan işgalciler 4 koldan hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Burada toplam 24 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı. Devrimci operasyon gücü 7 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek işgalcilere ait 1 B7 roketatar silaha, 1 BKC orta otomatik silaha, zincirine ve 150 mermisine, 1 gündüz dürbününe, 1 noktalayıcıya, 1 ses sistemine, 1 eldivene, 2 termal bataryasına ve adaptörüne ve 2 kameraya el koydu. B7 roketatar silahına el koyan profesyonel gerilla gücümüz, işgalcilerin silahını işgalcilere karşı kullandı. İşgalcilere ait B7 roketi ile vurulan panzer darbelendi.

Şehîd Pirdoğan’daki işgalciler ferdi ve orta otomatik silahlar ile hedeflenip etkili şekilde vuruldu. Bu vuruşlarda 1 mobesse kamerası ve 3 projektör imha edildi.

Eylem alanına zırhlı araçlarla müdahale etmek isteyen işgalciler devrimci operasyon gücü tarafından hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Darbelenen zırhlı araçlar geri çekilmek zorunda kaldı.

41 İŞGALCİ TÜRK ASKERİ CEZALANDIRILDI

Şehîd Ciwan – Şehîd Andok Devrimci Operasyonu’nda toplamda; 41 işgalci cezalandırıldı ve 11 işgalci yaralandı. İşgalcilerin üzerindeki 1 B7 roketatar silaha, 1 BKC orta otomatik silaha, zincirine ve 150 mermisine, 1 gündüz dürbününe, 1 noktalayıcıya, 1 ses sistemine, 1 eldivene, 2 termal bataryasına ve adaptörüne, 2 kameraya el konuldu. İşgalcilere ait 1 zincirli bombaatar, 1 MPT-55 ferdi silah, 7 kamera, 12 mobesse kamerası, 8 projektör, 7 mevzi, 3 konteynır, 2 çadır ve 1 radar da imha edildi.

Bu devrimci operasyonda Newroz ruhuyla düşmanın üzerine yürüyen ve kahramanca savaşan Ekin ve Canşêr yoldaşlarımız şehadete ulaştı. Şehit yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.”